Megdobták Ferenc pápát, de nem vette zokon

2018. január 18. csütörtök 08:07

Egy ruhadarabbal vagy törölközővel találta el valaki a Szentatyát...

Ferenc pápa Chilében tartózkodik, január 16-án, kedden a fővárosban, Santiagóban misézett, mielőtt továbbutazott az ország déli része felé. A helyszínre egy félig nyitott pápamobillal érkezett, hogy testközelből üdvözölni tudja az összegyűlteket. Ennek során dobta meg valaki egy darab textillel.

Az esetről készült felvételből nem derül ki egyértelműen, hogy egy ruhadarabot, esetleg egy törölközőt vágtak-e hozzá, az viszont igen, hogy nem izgulta túl a dolgot: a szemével követte, ahogy az anyag a lábához hullik, miközben tovább integetett a tömegnek.

A mögötte álló testőr sem érezte úgy, hogy be kellene avatkoznia, pedig ezzel az erővel bármi mást is odadobhattak volna az egyházfőhöz.

A pápa látogatásának sokan nem örülnek a dél-amerikai országban: az Egyházzal szembeni ellenérzések a közelmúltban már megmutatkoztak, több templomot gyújtottak fel vagy rongáltak meg más módon. Az elmúlt héten legalább nyolc templomot ért támadás. Ezek mögött a hatóságok gyanúja szerint a mapuche indián törzs tagjai állnak, akik az ország déli részén végrehajtott földkisajátítások miatt tiltakoznak.

Forrás: MTI

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 25-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

17:03
orszagjarasra-indul-az-eucharisztikus-vilagkongresszus-keresztje
Országjárásra indul az Eucharisztikus Világkongresszus keresztje

Országjáró körútra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus missziós keresztjét. A keresztet Erdő Péter bíboros prímás áldotta meg és indította útjára február 24-én, szombaton délután az esztergomi bazilikából – tájékoztatta Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-t.

16:50