Meggyilkolták Shahbaz Bhatti pakisztáni keresztény politikust

2011. március 2. szerda, 10:14

Március 2-án, szerdán a reggeli órákban Iszlámábádban meggyilkolták Shahbaz Bhatti pakisztáni kisebbségi minisztert, a káromlás vádjával halálra ítélt Asia Bibi védelmezőjét.

A The News International pakisztáni napilap március 2-i internetes oldala és más médiajelentések szerint az ország fővárosában felfegyverzett merénylők tüzet nyitottak a munkába tartó Shahbaz Bhatti autójára, és megállítván a járművet, közvetlen közelről meggyilkolták a keresztény politikust.

A rendőrségi közlés szerint feltételezhető, hogy a különböző muzulmán fegyveres csoportok Tehrik-e-Taliban Pakistan elnevezésű fedőszervezete követte el a merényletet.

Shahbaz Bhatti, a pakisztáni kormány egyetlen keresztény minisztere elsősorban annak kapcsán vált ismertté, hogy fellépett a káromlás vádjával halálra ítélt Asia Bibi érdekében, és a káromlást szabályozó törvénnyel kapcsolatban megfogalmazott éles kritikája komoly ellenkezést váltott ki Pakisztánban.

Az elhunyt politikussal decemberben készült interjút itt olvashatják.

Magyar Kurír

(gj)

Kép: www.avvenire.it; www.catholicherald.co.uk

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
a-pasztor-feladata-hogy-gyogyitsa-baranyok-sebeit-tagle-biboros-eloadasa
A pásztor feladata, hogy gyógyítsa a bárányok sebeit – Tagle bíboros előadása

Csütörtök óta tart a Vatikánban a püspökök négynapos tanácskozása a kiskorúak védelméről az Egyházban. Plenáris előadások és kiscsoportos összejövetelek váltják egymást.

06:34
nem-jo-az-embernek-egyedul-lennie
Nem jó az embernek egyedül lennie

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hazánkban a házasság hetét, amely február 17-én ért véget. A házasság öröméről, hivatásáról és küldetéséről Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató írását olvashatják.

2019. február 22. péntek