Megnyílt a szerbiai Mária Rádió harmadik stúdiója

Külhoni – 2015. november 22., vasárnap | 13:02

A muzslyai Emmausz fiúkollégiumban adták át a szerbiai Mária Rádió harmadik stúdióját november 10-én. A szerbiai Mária Rádió megalapítását Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök is támogatta. A szabadkai és újvidéki stúdiókkal együtt így már három stúdió áll a rádió rendelkezésére.

Az ünnepség szentmisével kezdődött, amelyet a főpásztor mutatott be a szalézi atyákkal és Palatinus Istvánnal, a Szerbiai Mária Rádió magyar szerkesztőségének igazgatójával a kollégium kápolnájában.

Homíliájában Német László történelmi pillanatnak nevezte a stúdió megáldását, annál is inkább, mert a fiatalok ezáltal lehetőséget kapnak, hogy a világ minden tájára hírt adjanak az egyházmegye eseményeiről. A Mária Rádió egyelőre csak internetes formában hallgatható Közép-Bánátban, de bíznak benne, hogy a legközelebbi hullámhossz odaítélésekor sikeresen tudnak majd pályázni.

Palatinus István mérföldkőnek nevezte a napot, amikor a szabadkai és az újvidéki mellett üzembe helyezték a harmadik stúdiójukat, ezúttal a Bánátban, Muzslyán. Azért különösen jelentős ez az új stúdió, mert itt elsősorban fiatalok készítik a műsorokat a mai technika vívmányokat felhasználva. Tekintettel arra, hogy a muzslyai plébániaközösség nagyszámú és aktív, több élő műsort vagy élő műsorokba történő kapcsolást is terveznek.

Bálint Ágota, a Mária Rádiónkért Egyesület elnöke örömét fejezte ki, hogy Muzslyán immár hivatalosan is beindulhatott a munka. Jelentősek a műsorban a Nagybecskereki Egyházmegyéből érkező tudósítások, de a vezetőség abban bízik, hogy a kollégisták jelentősen hozzájárulnak majd a fiataloknak szóló műsorokhoz is.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria