Megrongálták a csepeli kálváriát

2018. május 22. kedd 10:00

Vandálok megrongálták a csepeli Tamariska-dombon lévő kálváriát – tájékoztatta a XXI. kerületi önkormányzat május 21-én közleményben az MTI-t. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomoz az ügyben.

Borbély Lénárd csepeli polgármester és Németh Szilárd országgyűlési képviselő szerint, mivel a rongálást pünkösd napján, május 20-án követték el, feltételezhető, hogy „a tett mozgatórugója aljas provokáció és/vagy a kereszténység elleni vak gyűlölet lehetett”.

Arra kérték a csepelieket: fogjanak össze, ne engedjenek az erőszakos emberek nyomásának, ítéljék el a vandalizmust és a gyűlöletkeltés minden formáját. Közösen védjük meg keresztény közösségünket és kultúránkat – írták. Közölték, bíznak az igazságszolgáltatásban, és remélik, gyorsan kiderül kik követték el a rongálást, és példás büntetés vár rájuk.

A Tamariska-dombot 2010 után hozta rendbe a csepeli önkormányzat. 2015 őszén Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök szentelte fel a tetején álló Kálváriát – áll az önkormányzati közleményben.

A BRFK az MTI megkeresésére közölte: a XXI. kerületi rendőrkapitányság rongálás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Hozzátették, hogy Budapest rendőrfőkapitánya nyomozócsoportot hozott létre az ügy felderítésére.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor/MTI

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
az-udvosseg-eletado-ereje
Az üdvösség életadó ereje

Keresztelő Szent János születése – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 1,57–66.80)

16:00
papszenteles-elott-nyitott-szivvel-holpar-balazs
Nyitott szívvel – Holpár Balázs, a Győri Egyházmegye újmisése

Holpár Balázzsal a szentelés előtti nap délutánján beszélgettünk a győri szeminárium rekreációs termében.

12:00