Megújult katolikus óvodát áldottak meg Miskolcon

2019. február 22., péntek | 13:49

Ünnepélyes keretek között adták át február 20-án a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Rita tagóvodáját.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A magyar állam, valamint az Európai Unió 100 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásából megvalósult felújítás keretében kicserélték a nyílászárókat, szigetelték és akadálymentesítették az épületet, kifestették és új bútorokkal rendezték be a termeket, valamint logopédiai helyiséget is létesítettek.

A korábban Weöres Sándor nevét viselő óvoda ünnepélyes átadóján elsőként Mariscsák István, a katolikus általános iskola igazgatója, majd Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere köszöntötte a vendégeket. Pfliegler Péter elismerését és örömét fejezte ki, hogy a megyeszékhely önkormányzata, valamint az Egri Főegyházmegye közös munkájának eredményeként felújították az óvoda elavult épületét, melynek tulajdonosa Miskolc, fenntartója pedig az Egri Főegyházmegye.

Az ünnepi eseményre a gyermekek és pedagógusaik műsorral készültek. Az óvodások műsora után Ternyák Csaba egri érsek kedves szavakkal fordult a gyerekekhez, majd köszönetet mondott az óvoda dolgozóinak, az óvodapedagógusoknak a szeretettel végzett munkájukért. Az átadóünnepség végén az egri érsek megáldotta a megújult óvodaépületet.

Forrás és fotó: Fojtán László

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat