Megújult katolikus óvodát áldottak meg Miskolcon

2019. február 22., péntek | 13:49

Ünnepélyes keretek között adták át február 20-án a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Rita tagóvodáját.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A magyar állam, valamint az Európai Unió 100 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásából megvalósult felújítás keretében kicserélték a nyílászárókat, szigetelték és akadálymentesítették az épületet, kifestették és új bútorokkal rendezték be a termeket, valamint logopédiai helyiséget is létesítettek.

A korábban Weöres Sándor nevét viselő óvoda ünnepélyes átadóján elsőként Mariscsák István, a katolikus általános iskola igazgatója, majd Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere köszöntötte a vendégeket. Pfliegler Péter elismerését és örömét fejezte ki, hogy a megyeszékhely önkormányzata, valamint az Egri Főegyházmegye közös munkájának eredményeként felújították az óvoda elavult épületét, melynek tulajdonosa Miskolc, fenntartója pedig az Egri Főegyházmegye.

Az ünnepi eseményre a gyermekek és pedagógusaik műsorral készültek. Az óvodások műsora után Ternyák Csaba egri érsek kedves szavakkal fordult a gyerekekhez, majd köszönetet mondott az óvoda dolgozóinak, az óvodapedagógusoknak a szeretettel végzett munkájukért. Az átadóünnepség végén az egri érsek megáldotta a megújult óvodaépületet.

Forrás és fotó: Fojtán László

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

2019. május 22., szerda