Megújult katolikus óvodát áldottak meg Miskolcon

2019. február 22., péntek | 13:49

Ünnepélyes keretek között adták át február 20-án a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Rita tagóvodáját.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A magyar állam, valamint az Európai Unió 100 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásából megvalósult felújítás keretében kicserélték a nyílászárókat, szigetelték és akadálymentesítették az épületet, kifestették és új bútorokkal rendezték be a termeket, valamint logopédiai helyiséget is létesítettek.

A korábban Weöres Sándor nevét viselő óvoda ünnepélyes átadóján elsőként Mariscsák István, a katolikus általános iskola igazgatója, majd Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere köszöntötte a vendégeket. Pfliegler Péter elismerését és örömét fejezte ki, hogy a megyeszékhely önkormányzata, valamint az Egri Főegyházmegye közös munkájának eredményeként felújították az óvoda elavult épületét, melynek tulajdonosa Miskolc, fenntartója pedig az Egri Főegyházmegye.

Az ünnepi eseményre a gyermekek és pedagógusaik műsorral készültek. Az óvodások műsora után Ternyák Csaba egri érsek kedves szavakkal fordult a gyerekekhez, majd köszönetet mondott az óvoda dolgozóinak, az óvodapedagógusoknak a szeretettel végzett munkájukért. Az átadóünnepség végén az egri érsek megáldotta a megújult óvodaépületet.

Forrás és fotó: Fojtán László

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő