Meleg ételt osztott rászorulók részére az egyeki karitászcsoport

2019. január 22., kedd | 9:25

Mintegy száz rászoruló család részére osztott meleg ételt a Szent Ferenc Karitászcsoport január 18-án a Hajdú-Bihar megyei Egyeken.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az egyeki Szent Ferenc Karitászcsoport tagjai 135 adag meleg ételt osztottak ki a hely a Karitász-ház udvarán. A szervezet gondolt a külterületeken élőkre is, akiknek otthonukba szállították az egyeki étterem dolgozói által elkészített és előre becsomagolt ételt.

Az ételosztás mellett sor került az előző hetekben meghirdetett, és még most is tartó gyűjtés során adományozott gyermek- és felnőttcipők, csizmák, papucsok, szandálok átadására is. „A megajándékozottak meleg étellel, meleg lábbelivel, és meleg szívvel térhettek otthonukba” – fogalmazott Pappné Fekete Mónika, a karitászcsoport vezetője. 

Az ételosztást megelőzően a csoport tagjai a Szent Fausztina lelki közösség körében — köztük a helyi Szent János Katolikus Iskola diákjaival— az irgalmasság rózsafüzérét imádkozták el énekes formában.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: karitász
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd