Meleg ételt osztott rászorulók részére az egyeki karitászcsoport

2019. január 22. kedd, 09:25

Mintegy száz rászoruló család részére osztott meleg ételt a Szent Ferenc Karitászcsoport január 18-án a Hajdú-Bihar megyei Egyeken.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az egyeki Szent Ferenc Karitászcsoport tagjai 135 adag meleg ételt osztottak ki a hely a Karitász-ház udvarán. A szervezet gondolt a külterületeken élőkre is, akiknek otthonukba szállították az egyeki étterem dolgozói által elkészített és előre becsomagolt ételt.

Az ételosztás mellett sor került az előző hetekben meghirdetett, és még most is tartó gyűjtés során adományozott gyermek- és felnőttcipők, csizmák, papucsok, szandálok átadására is. „A megajándékozottak meleg étellel, meleg lábbelivel, és meleg szívvel térhettek otthonukba” – fogalmazott Pappné Fekete Mónika, a karitászcsoport vezetője. 

Az ételosztást megelőzően a csoport tagjai a Szent Fausztina lelki közösség körében — köztük a helyi Szent János Katolikus Iskola diákjaival— az irgalmasság rózsafüzérét imádkozták el énekes formában.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: karitász
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő