„A mi jelünk a kereszt” – Esterházy János-emlékverseny

Külhoni – 2009. január 9., péntek | 15:38

A Keresztény Élet szerkesztősége, a Lakiteleki Népfőiskola és a Pázmaneum Társulás „A mi jelünk a kereszt” – gróf Esterházy János mártírsorsú felvidéki keresztény politikus élete címmel csapatversenyt hirdet anyaországi és határokon túl élő középiskolás fiatalok részére.

A versenyre 14–19 éves magyarországi, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és délvidéki fiatalokból álló háromfős csapatok jelentkezését várják. Egy-egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat indulhat a versenyen. A szervezők egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatainak jelentkezését várják.

A jelentkezők a Keresztény Élet január 25-i, február 8-i és február 22-i számaiban olvashatják a vetélkedő feladatait. A vetélkedőre jelentkező csapatok számára – kérésre – a szerkesztőség tiszteletpéldányként megküldi a rejtvény fordulóit tartalmazó lapszámokat.

Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet. Az egyes fordulók postára adási határideje a megjelenés dátumát követő 9. nap. A három írásbeli forduló alapján a legjobb eredményt elérő 24 csapatot hívják meg az április 17-18-án megrendezendő elődöntőre és döntőre, a Lakiteleki Népfőiskolára. A verseny döntőjébe jutó fiatalok értékes jutalmakat kapnak.

A verseny védnökei: Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Czoborczy Bence, a Keresztény Élet főszerkesztője és Karaffa János, a Pázmaneum Társulás elnöke.

Magyar Kurír