Miért nem szabad keresztény pólót viselni Kanadában?

Kitekintő – 2012. május 8., kedd | 15:13

Egy kanadai diákot többször megfenyítettek, amiért keresztény pólót viselt az iskolában. Az iskolavezetés végül engedélyezte a póló viselését.

A Chester Basinben működő Forest Heights Community School vezetése úgy döntött, mostantól nem bünteti William Swinimert, akit korábban több alkalommal elzárással büntettek, amiért a kövekező felirattal ellátott pólót viselt: „Jézus nélkül hiábavaló az élet.”

Az iskolavezetés szerint a póló sértő és gyűlöletet fejez ki azokkal szemben, akik nem osztják Swinimer vallásos felfogását. Büntetésből a fiút többször egész napos bentmaradásra kötelezték, majd a múlt héten felfüggesztették és egész hétre eltiltották az iskolalátogatástól.

Az eset sokak figyelmét felkeltette. Az Evangelical Fellowship of Canada elnevezésű, 1964-ben alapított evangéliumi keresztény szervezet nyílt levélben tiltakozott az intézmény eljárása ellen. „Ha az ember nem vehet részt a közéleti vitákban ártalmatlanul, ugyanakkor vallási meggyőződésétől indíttatva, akkor nem beszélhetünk vallásszabadságról, legfeljebb hitszabadságról. Felszólítjuk tehát az iskolavezetést, hogy nyilvánosan jelentse be: a jövőben engedélyezi a vallásos hit törvényes, ésszerű kifejezését, és nem bünteti azokat a tanulókat, akik a vallás- és szólásszabadsághoz fűződő alapvető jogaikat gyakorolják” – idézi a nyílt levelet a Christian Post.

Magyar Kurír (mk)

Kép: catholicismpure.wordpress.com

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!