Ministránsavatás Győr-Révfaluban

2018. november 30., péntek | 16:45

Krisztus király ünnepén, november 25-én tizenegy gyermek és fiatal öltötte magára a ministránsok ruháját a győr-révfalui Szentháromság-templomban.

Az avatott ministránsok ígéretet tettek a hűséges és fegyelmezett oltárszolgálatra, vállalva az adventi koránkeléseket és a hétköznapi szentmiséken való rendszeres jelenlétet is. 

Az ünnep alkalmat adott arra is, hogy a hívő közösség képviseletében Kaposi Gábor plébános köszönetet mondjon hatvanéves templomdíszítő szolgálatáért Pozsgai Sándorné Joli néninek, valamint Csizmazia Laurának és Csizmazia Richárdnak a sokéves ministrálásért. Laura szeptember vége óta a sekrestyési teendőket látja el, Richárd pedig máshol folytatja szolgálatát.

Az ünnep délutánján Veres András megyéspüspök látta vendégül az avatott ministránsokat és a tavalyi elsőáldozók versenyének győzteseit.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Németh Péter

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

19:59
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

15:26