Ministránsavatás Győr-Révfaluban

2018. november 30. péntek, 16:45

Krisztus király ünnepén, november 25-én tizenegy gyermek és fiatal öltötte magára a ministránsok ruháját a győr-révfalui Szentháromság-templomban.

Az avatott ministránsok ígéretet tettek a hűséges és fegyelmezett oltárszolgálatra, vállalva az adventi koránkeléseket és a hétköznapi szentmiséken való rendszeres jelenlétet is. 

Az ünnep alkalmat adott arra is, hogy a hívő közösség képviseletében Kaposi Gábor plébános köszönetet mondjon hatvanéves templomdíszítő szolgálatáért Pozsgai Sándorné Joli néninek, valamint Csizmazia Laurának és Csizmazia Richárdnak a sokéves ministrálásért. Laura szeptember vége óta a sekrestyési teendőket látja el, Richárd pedig máshol folytatja szolgálatát.

Az ünnep délutánján Veres András megyéspüspök látta vendégül az avatott ministránsokat és a tavalyi elsőáldozók versenyének győzteseit.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Németh Péter

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-mindszenty-biboros-kereszteny-erenyekrol-hosiesen-tett-tanusagot
Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot

Február 13–15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét jelentő pápai döntésről.

2019. február 19. kedd
tornya-erika-rscj-jezusnak-nagyon-sok-arca-lehet-es-ez-gyonyoru
Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, és ez gyönyörű!

Tornya Erika Sacré Coeur-nővér január 27-én tette le örökfogadalmát Rómában. Arról kérdeztük – Európa és a világ sokféle vidékén tapasztalatokat szerzett szerzetesként –, hogyan éli meg hivatását, mit jelent az Egyház egyetemessége.

2019. február 19. kedd