Ministránsavatás Győr-Révfaluban

2018. november 30. péntek 16:45

Krisztus király ünnepén, november 25-én tizenegy gyermek és fiatal öltötte magára a ministránsok ruháját a győr-révfalui Szentháromság-templomban.

Az avatott ministránsok ígéretet tettek a hűséges és fegyelmezett oltárszolgálatra, vállalva az adventi koránkeléseket és a hétköznapi szentmiséken való rendszeres jelenlétet is. 

Az ünnep alkalmat adott arra is, hogy a hívő közösség képviseletében Kaposi Gábor plébános köszönetet mondjon hatvanéves templomdíszítő szolgálatáért Pozsgai Sándorné Joli néninek, valamint Csizmazia Laurának és Csizmazia Richárdnak a sokéves ministrálásért. Laura szeptember vége óta a sekrestyési teendőket látja el, Richárd pedig máshol folytatja szolgálatát.

Az ünnep délutánján Veres András megyéspüspök látta vendégül az avatott ministránsokat és a tavalyi elsőáldozók versenyének győzteseit.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Németh Péter

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd
unnepeltek-akik-kivetettek-halot
Ünnepeltek, akik kivetették a hálót

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg december 10-én, avatóünnepség keretében az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ felújított helyiségeit Budapesten, a Semmelweis utcában.

2018. december 11. kedd
Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 12.

Mai evangélium – 2018. december 12.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,28–30

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle