Minisztránsok beöltözése Mezőkövesden

2018. március 21. szerda 16:51

Nagyböjt 3. vasárnapján, március 4-én hat fiú öltötte magára a minisztránsok ruháját a mezőkövesdi Jézus Szíve-templomban.

A gyermekek több mint fél éven át rendszeresen az oltárhoz álltak, részt vettek a minisztránsfoglalkozásokon, az idősebb minisztránsok útmutatását követve elsajátították az alapvető tenni- és tudnivalókat, mielőtt magukra öltötték a liturgikus ruhát.

A március 4-i ünnepi szentmise elején a régi minisztránsok és a beöltözésre várók egymással szemben álltak fel az oltár előtt. Utóbbiak a kezükben hozott felső ruhájukat, a viola színű skapulárét a kihelyezett asztalra tették, hogy a fölvétel előtt Berkes László plébános megáldja azokat. Az ígérettétel után egyenként, nevükön szólítva kapták meg a megáldott ruhát, és kifejezték azt, amit az Úr Jézus nemcsak Szent Péter apostoltól, hanem mindannyiunktól kér: „Fogadd a minisztránsok ruháját, és szeresd nagyon az Úr Jézust, akinek szolgálni fogsz!” – „Szeretni fogom!” – hangzott a válasz, röviden és egyértelműen.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat