Minisztránsok beöltözése Mezőkövesden

2018. március 21. szerda 16:51

Nagyböjt 3. vasárnapján, március 4-én hat fiú öltötte magára a minisztránsok ruháját a mezőkövesdi Jézus Szíve-templomban.

A gyermekek több mint fél éven át rendszeresen az oltárhoz álltak, részt vettek a minisztránsfoglalkozásokon, az idősebb minisztránsok útmutatását követve elsajátították az alapvető tenni- és tudnivalókat, mielőtt magukra öltötték a liturgikus ruhát.

A március 4-i ünnepi szentmise elején a régi minisztránsok és a beöltözésre várók egymással szemben álltak fel az oltár előtt. Utóbbiak a kezükben hozott felső ruhájukat, a viola színű skapulárét a kihelyezett asztalra tették, hogy a fölvétel előtt Berkes László plébános megáldja azokat. Az ígérettétel után egyenként, nevükön szólítva kapták meg a megáldott ruhát, és kifejezték azt, amit az Úr Jézus nemcsak Szent Péter apostoltól, hanem mindannyiunktól kér: „Fogadd a minisztránsok ruháját, és szeresd nagyon az Úr Jézust, akinek szolgálni fogsz!” – „Szeretni fogom!” – hangzott a válasz, röviden és egyértelműen.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat