Szalézi történetek a segítés erejéről

Megszentelt élet – 2014. július 16., szerda | 15:53

Szalézi misszionáriusok egy csoportja minden nyáron az Egyesült Államokba utazik: plébániákat látogatva szerte az országban inspiráló történeteket osztanak meg a munkájukról a peremre szorult fiatalokkal és családokkal – közli a Szaléziak.hu.

A szalézi missziók szervezésében számos amerikai plébánia lát vendégül szalézi misszionáriusokat a nyár folyamán. „Bár törekszünk (levélben, magazinokon, hírleveleken keresztül és e-mailekben) kommunikálni küldetésünk és munkánk mélységét és széleskörűségét, semmi sem helyettesítheti a személyes találkozást a misszionáriusokkal” – nyilatkozta Mark Hyde, a Salesian Missions igazgatója.

E misszionáriusok a világ több mint 130 országában „ott állnak a vártán, új reményt és kiutat kínálva a szegénységből legsebezhetőbb embertársainknak” – fogalmaz Mark Hyde atya. Hozzáteszi: szolgálatuk csak a szalézi küldetés barátainak gondoskodásával és együttérzésével lehetséges. Azzal, hogy részt vesznek az éves missziós együttműködési programban, amelyben számos szalézi misszionárius osztja meg a különböző országokban történteket, bemutatva a hétköznapi emberek támogatásának erejét.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria