Murszi hívei felgyújtottak három kopt templomot Egyiptomban

2013. augusztus 16., péntek | 9:36

Augusztus 14-én az egyiptomi rendőrség felszámolta a Murszi elnök megbuktatása ellen hetek óta tiltakozó Muzulmán Testvériség táborait két kairói téren. A véres leszámolást követően az iszlamisták felgyújtottak három kopt templomot, mivel a koptok is támogatták a hadsereget Murszi megdöntésében.

A Muzulmán Testvériség tagjai több hete folytattak ülősztrájkot Kairó két terén Mohamed Murszi elnök megbuktatása ellen. Mivel a tüntetők nem voltak hajlandók levonulni, a kormány úgy döntött, erőszakkal oszlatja fel őket. A rendőrség közel 150 ember halálát eredményező akcióját követően az iszlamisták felgyújtottak három kopt templomot. Murszi hívei már korábban is intéztek támadásokat a koptok ellen, mivel a koptok is támogatták a volt elnököt megdöntő hadsereget.

A Mena hírügynökség jelentése szerint Murszi hívei két templomot támadtak meg és gyújtottak fel al-Minya régióban, ahol jelentős keresztény közösség él. A délebbre fekvő Sohag városban, ahol szintén sok keresztény lakik, az iszlamisták Molotov koktélt dobtak egy templomra.

A Muzulmán Testvériség a Youth Maspero Union nevű ifjúsági kopt szervezet szerint egyenesen „megtorló hadjáratot folytatnak a koptok ellen”.

La Croix/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
elo-orokseg-piarista-multidezes-budapesten
Élő örökség – Piarista múltidézés Budapesten

„A piarista múlt jelene” címmel tartottak könyvbemutatóval, könyvtár- és múzeummegáldással, valamint kiállításmegnyitóval összekötött rendezvényt a budapesti Piarista Központban április 25-én a Piarista Rend Magyar Tartományának központi gyűjteményei.

16:26
van-kozunk-hozzad-nazareti
Vecsei Miklós: Van közünk hozzád, Názáreti

„Kilenc hónappal ezelőtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pajzsára cseréltük a korábbi állami fenntartó cégtábláját az egykori gödi Topház bejáratán. A második héten szolgálatra jelentkeztem az intézménybe, tizenkét órás ügyeletet vállaltam...” Vecsei Miklós írását olvashatják az alábbiakban.

14:48