Nagykaposi siker a Szent Család-pályázaton

2018. május 22. kedd 14:46

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola és a Győri Hittudományi Főiskola közös pályázatot írt ki a család éve kapcsán: „A Szent Család” témában vártak pályaműveket, 15–25 év közötti fiataloktól. Az eredményhirdetést május 15-én tartották Vácon.

A téma egyik lehetséges feldolgozásaként olyan egyházközösséget, szervezetet kellett bemutatniuk a pályázóknak, mely a Szent Család szellemében tevékenykedik. Írhattak az ünnep kialakulásáról, feldolgozhattak szépirodalmi alkotásokat, egyházi és egyéb dokumentumokat, prédikációkat.

Az eredményhirdetést május 15-én tartották Vácon. Az eseményt Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora, valamint Libor Józsefné, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora nyitotta meg.

Pályamunkák két kategóriában érkeztek; kilenc értékes alkotás került elbírálásra. Az esszé kategóriában második helyezést ért el a nagykaposi Jeso Eszter: pályázatában az ünnep létrejöttéről, nagykaposi szokásokról írt, szépirodalmi alkotásokat, egyházi dokumentumokat és prédikációkat és bibliai történeteket dolgozva fel, melyek a krisztusi szeretetközösség életének mozzanatait tárják fel. Dolgozatában kiemelte, hogy csak az a család képes megmaradni egységben a nézeteltérések ellenére is, melyben jelen van az Úr.

Az eredményhirdetést követően a résztvevők Beer Miklós megyéspüspök vezetésével végigjárták a váci püspöki palota termeit. A találkozó végén közös ünnepi ebédet, majd a Nagyboldogasszony-székesegyházban rövid csendes imádságot tartottak.

Forrás és fotó: Susko Mihály plébános, Nagykapos

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: család, pályázat
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-ujsagiroknak-eleg-kizsakmanyolasbol-segiteni-kell-az-afrikaiakat-fejlodni
Ferenc pápa az újságíróknak: Elég a kizsákmányolásból, segíteni kell az afrikaiakat fejlődni!

Június 21-én este, a genfi egynapos látogatása végén, a Szentatya ismét válaszolt a repülőn vele utazó újságírók kérdéseire.

22:05
papszentelesre-varva-vagy-az-emberek-szolgalatara
Papszentelésre várva – Vágy az emberek szolgálatára

Kisiván Csabát, a Kaposvári Egyházmegye diakónusát június 23-án szenteli áldozópappá Varga László megyéspüspök. Dobai Barna Ottót ugyanezen a napon szenteli áldozópappá Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök.

19:59