Nagykaposi siker a Szent Család-pályázaton

2018. május 22. kedd 14:46

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola és a Győri Hittudományi Főiskola közös pályázatot írt ki a család éve kapcsán: „A Szent Család” témában vártak pályaműveket, 15–25 év közötti fiataloktól. Az eredményhirdetést május 15-én tartották Vácon.

A téma egyik lehetséges feldolgozásaként olyan egyházközösséget, szervezetet kellett bemutatniuk a pályázóknak, mely a Szent Család szellemében tevékenykedik. Írhattak az ünnep kialakulásáról, feldolgozhattak szépirodalmi alkotásokat, egyházi és egyéb dokumentumokat, prédikációkat.

Az eredményhirdetést május 15-én tartották Vácon. Az eseményt Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora, valamint Libor Józsefné, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora nyitotta meg.

Pályamunkák két kategóriában érkeztek; kilenc értékes alkotás került elbírálásra. Az esszé kategóriában második helyezést ért el a nagykaposi Jeso Eszter: pályázatában az ünnep létrejöttéről, nagykaposi szokásokról írt, szépirodalmi alkotásokat, egyházi dokumentumokat és prédikációkat és bibliai történeteket dolgozva fel, melyek a krisztusi szeretetközösség életének mozzanatait tárják fel. Dolgozatában kiemelte, hogy csak az a család képes megmaradni egységben a nézeteltérések ellenére is, melyben jelen van az Úr.

Az eredményhirdetést követően a résztvevők Beer Miklós megyéspüspök vezetésével végigjárták a váci püspöki palota termeit. A találkozó végén közös ünnepi ebédet, majd a Nagyboldogasszony-székesegyházban rövid csendes imádságot tartottak.

Forrás és fotó: Susko Mihály plébános, Nagykapos

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: család, pályázat
Vezető híreink - olvasta már?
ahova-az-eg-mostanaban-tobbszor-is-lehajolt-megaldottak-mosonmagyarovari-hospice-hazat
Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

2018. november 12. hétfő
-jezus-hogy-ne-fazzon-varga-laszlo-pannonhalman
„Jézus hogy ne fázzon” – Szent Márton ünnepe diákokkal és Varga László püspökkel Pannonhalmán

Varga László kaposvári megyéspüspök november 11-én, vasárnap a Szent Márton-napok vendége volt Pannonhalmán: előadást tartott, és ő mondta az ünnepi mise prédikációját.

2018. november 12. hétfő