Nagyváradra látogattak az Egri Főegyházmegye fiatal papjai

2018. augusztus 17. péntek 19:13

Hagyományos, évente megszervezett zarándoklatuk úti céljául Nagyváradot választották idén az Egri Főegyházmegye káplánjai, fiatal papjai. Augusztus 16. és 18. között utaztak a partiumi püspöki székhelyre. A zarándokokat főpásztoruk, Ternyák Csaba egri érsek is elkísérte.

Az évente megrendezett zarándoklat fő célja az, hogy a fiatal papok, káplánok főpásztorukkal és egymással is minőségi időt tölthessenek el a nyári időszakban, új helyeket keressenek fel és ismerjenek meg, teret hagyva a kikapcsolódásnak is.


Augusztus 16-án, csütörtökön a nagyváradi egyházi nevezetességeket látogatták meg a vendégek: a felújítás alatt álló püspöki palotát, a székesegyházat és annak kincstárát, a várat, valamint a Szent László teret. A zarándoklat második napján az egyházmegye történelméhez szorosan kapcsolódó szent helyeket és más érdekességeket kerestek fel: a bihari földvárat, a szentjobbi plébániatemplomban őrzött kegyképet, a nagyszalontai Arany János Múzeumot és a Böjte Csaba alapítványa által kezelt gyermekotthont.


Böcskei László megyéspüspök fogadta és vezette a vendégeket, örömmel mutatta be nekik Szent László örökségét, amelyet a nagyváradi egyházmegye kutatni, őrizni és továbbadni igyekszik. A főpásztor megfogalmazása szerint a vendégeknek megmutatták azt, amit a jelenben próbálnak megvalósítani, de mindig a jövőre való tekintettel.


Az egri káplánok, fiatal papok tanulmányi kirándulása szombaton ér véget, akkor mindenki hazatér, hogy szolgálati helyén folytassa a lelkipásztori munkát.

Forrás: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök