Nagyváradra látogattak az Egri Főegyházmegye fiatal papjai

2018. augusztus 17. péntek, 19:13

Hagyományos, évente megszervezett zarándoklatuk úti céljául Nagyváradot választották idén az Egri Főegyházmegye káplánjai, fiatal papjai. Augusztus 16. és 18. között utaztak a partiumi püspöki székhelyre. A zarándokokat főpásztoruk, Ternyák Csaba egri érsek is elkísérte.

Az évente megrendezett zarándoklat fő célja az, hogy a fiatal papok, káplánok főpásztorukkal és egymással is minőségi időt tölthessenek el a nyári időszakban, új helyeket keressenek fel és ismerjenek meg, teret hagyva a kikapcsolódásnak is.


Augusztus 16-án, csütörtökön a nagyváradi egyházi nevezetességeket látogatták meg a vendégek: a felújítás alatt álló püspöki palotát, a székesegyházat és annak kincstárát, a várat, valamint a Szent László teret. A zarándoklat második napján az egyházmegye történelméhez szorosan kapcsolódó szent helyeket és más érdekességeket kerestek fel: a bihari földvárat, a szentjobbi plébániatemplomban őrzött kegyképet, a nagyszalontai Arany János Múzeumot és a Böjte Csaba alapítványa által kezelt gyermekotthont.


Böcskei László megyéspüspök fogadta és vezette a vendégeket, örömmel mutatta be nekik Szent László örökségét, amelyet a nagyváradi egyházmegye kutatni, őrizni és továbbadni igyekszik. A főpásztor megfogalmazása szerint a vendégeknek megmutatták azt, amit a jelenben próbálnak megvalósítani, de mindig a jövőre való tekintettel.


Az egri káplánok, fiatal papok tanulmányi kirándulása szombaton ér véget, akkor mindenki hazatér, hogy szolgálati helyén folytassa a lelkipásztori munkát.

Forrás: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
jotekonysagi-koncert-perbali-szent-anna-templom-javara
Jótékonysági koncertet szerveznek a perbáli Szent Anna-templom javára

„Mindnyájan egyért” mottóval jótékonysági koncertet szerveznek a tűzben súlyosan megrongálódott perbáli katolikus templom javára március 17-én, vasárnap a budapesti MOM Kulturális Központ színháztermében.

12:19
bognar-tamas-labodi-plebanos-jezus-nem-mosolytalan-egyhazat-alapitott-de-mi-ridegge-tesszuk
Bognár Tamás lábodi plébános: Jézus nem mosolytalan egyházat alapított, de mi rideggé tesszük

Szülei arra tanították, hogy ne „valaki”, hanem egyszerűen csak jó ember legyen. „Tapsi atya” az öröm embere. Vallja, hogy Jézus nem egy rideg, mosolytalan egyházat alapított; mi tesszük sokszor azzá. Bognár Tamással Lőrincz Sándor készített interjút, mely a Somogyi Hírlapban jelent meg.

2019. február 21. csütörtök