Nagyvárosok missziója: bűnbánati liturgiát tartott Erdő Péter a Szent István-bazilikában

Hazai – 2012. március 10., szombat | 15:11

Március 9-én a Szent István-bazilikában Erdő Péter bíboros vezetésével bűnbánati liturgiát, gyóntatást, keresztúti ájtatosságot és főpapi szentmisét tartottak a nagyvárosok evangelizációja programjának részeként.

Az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa XVI. Benedek pápa szándéka szerint meghirdette a nagyvárosok missziója nevet viselő evangelizációs programot, amelyben tizenkét európai város vesz részt: Barcelona, Lisszabon, Párizs, Brüsszel, Frankfurt, Bécs, Varsó, Torino, Zágráb, Liverpool, Dublin, Budapest.

A nagyvárosok missziója programban Budapest és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye plébániái vesznek részt. Az evangelizációs programot Erdő Péter bíboros hagyta jóvá.

A Szent István-bazilikában március 9-én délután 4 óra után kezdődött a bűnbánati liturgia, és szentgyónáshoz járulhattak a hívek. A keresztúti ájtatosság elmélkedéseit Oberfrank Pál és Juhász Róza színművészek olvasták fel. A napot szentmise zárta. A március 9-i programhoz hasonlót legközelebb március 25-én tartanak.

Homíliájában Erdő Péter rámutatott: Jézus „nem azt mondja, hogy senki se legyen közületek első. Hanem azt mondja, hogy aki első akar lenni, az legyen a többinek a szolgája. Nem azt mondja, hogy nincsen vezetés, nincsen felsőbbség az ő közösségében, az ő országában, hanem a saját személyének a példáján mutatja meg, hogy mit ért ő ezen a felsőbbségen.”

További képek megtekinthetők a Galéria rovatban.

A Szent István Televízió videója megtekinthetó videó rovatunkban.

Fotó: Juhász Adorján

Magyar Kurír

(szg)