Ökumenikus imaórák Szentgotthárdon

Kishírek – 2018. január 30., kedd | 12:06

Szent Pál apostol megtérésének ünnepén, január 25-én ért véget a Krisztus-hívők egységéért szervezett imahét Szentgotthárdon. A Rába-parti városban az evangélikus templomban Heiter Róbert Gottfried káplán, a református templomban Kollerné Loós Zsuzsanna evangélikus lelkész hirdette az Örömhírt.

 

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A keresztények feladata a létrejött kapcsolatok élővé tétele – hangúlyozta beszédében Heiter Róbert Gottfried szentszéki bíró a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-plébániatemplomban tartott imaóra kezdetén.

Lang Márk, a szentgotthárdi Vörösmarty-gimnázium végzős diákja Pál apostol rómaiakhoz írt levelének részletét tolmácsolta.

Igehirdetésében Sisakné Páll Klára református lelkész a jerikói „nevesincs” vak koldus meggyógyulásáról beszélt, aki hitének köszönhetően visszanyerte látását. Lelki vakságunkban sokszor nem látjuk meg embertársunk rászorultságát, akárcsak saját bűnünket – fogalmazott a tiszteletes asszony. „Gazdag és szép a magyar nyelv, amely így fogalmaz: legyünk tekintettel a másik emberre. Ekkor valóra válik lelki vakságunk örömhíre, van szabadulás Krisztus fényében”.

A lelki program résztvevői együtt imádkoztak a Krisztus-hívők egységéért.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye/Horváth R. László

Fotó: Bana Ferenc

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria