Ökumenikus konferenciát tartottak Debrecenben

Hazai – 2014. november 25., kedd | 9:09

A november 22-én megrendezett konferencia témája a II. Vatikáni Zsinat 1964. november 21-én megjelent, Unitatis redintegratio kezdetű, ökumenizmusról szóló határozata volt – tájékoztat a Hajdúdorogi Egyházmegye.


A Hajdúdorogi Egyházmegye, a Miskolci Apostoli Exarchátus Ökumenikus Bizottsága és a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola szervezték a tudományos konferenciát, amelynek a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara adott otthont. A konferencián több felekezet képviselői jelen voltak.

A tanácskozást a Debreceni Egyetem rektora, Szilvássy Zoltán és Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök nyitotta meg. A rektor beszédében elmondta, hogy az egyetem a legmegfelelőbb helyszín a felekezetek találkozására és párbeszédére, míg a megyéspüspök azt emelte ki, hogy a mostani találkozó nemcsak emlékezés, hanem értékelés és a továbblépés lehetősége is.

A konferenciát kerekasztal-beszélgetés zárta. Végül Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi megyéspüspök zárógondolatában felhívta a konferencia részvevőinek a figyelmét, hogy a világban égető kérdés a széthúzás, és erre a keresztények tudják megadni a választ, amely a Krisztus felé vezető út.

Fotó: Hajdúdorogi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria