Ökumenikus megemlékezés Veszprémben a nemzeti gyásznapon

2017. november 10. péntek 16:30

A november 4-i nemzeti gyásznapon több helyszínen emlékeztek a forradalom és szabadságharc áldozataira Veszprémben. A megemlékezéseket a Veszprém a Kereszténységért Alapítvány szervezte.

A Szent Mihály-bazilikában szentmisét mutattak be Nagy Károly apát, kanonok, a bazilika plébánosa; Felker Zsolt káplán; Ebele Ferenc ny. magyarpolányi plébános és Janka Ferenc görögkatolikus parókus az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataiért.

Homíliát Nagy Károly mondott, a szentmise végén Janka Ferenc görögkatolikus parókus emlékezett. Beszédet mondott Niederhoffer Zoltán református lelkész, Isó Zoltán evangélikus lelkész levelét pedig Ovádi Péter önkormányzati képviselő olvasta fel.

Horváth Balázs emléktáblájánál Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke mondott beszédet, Brusznyai Árpád emléktáblájánál pedig Sinkovits-Vitay András színművész. Közreműködött Varga Miklós énekes. Porga Gyula polgármester koszorút helyezett el.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: megemlékezés
Vezető híreink - olvasta már?
palyazatot-irt-ki-tanszekvezetoi-poziciora-ppke-hittudomanyi-kara
Pályázatot írt ki tanszékvezetői pozícióra a PPKE Hittudományi Kara

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) nagykancellárja pályázatot ír ki tanszékvezetői pozícióra a PPKE Hittudományi Karának 2. számú Keresztény Bölcseleti Tanszékére.

16:00
bemutatkozik-az-egyeves-kaposvari-irgalmassag-haza
Bemutatkozik az egyéves kaposvári Irgalmasság Háza

Varga László kaposvári megyéspüspök még 2017-es püspökké szentelésekor mondta el, hogy egyházmegyéjében szeretné elindítani az Irgalmasság Háza szociális szolgálatot, ezen belül pedig az Imádság Házát. A szolgálat az április 7-i Isteni Irgalmasság-konferencián értékelte első évét.

15:32