Önkormányzati kitüntetésben részesült a Székesfehérvári Egyházmegye két papja

2017. szeptember 8. péntek 15:32

Augusztus 20-a alkalmából két lelkipásztor közösségért végzett munkáját is kitüntetéssel ismerte el szolgálati helyeik önkormányzata.

Enying önkormányzata Dózsa István részére az Enying Városért Érdemérem kitüntetést adományozta. Dózsa István, aki 2000-től 2017-ig szolgált a Fejér megyei város plébánosaként, a helyi közösség érdekében kifejtett kimagasló munkájáért részesült az érdeméremben.

Kitüntetésben részesült Szabó István is, Sárosd község plébánosa. A településen 1995 óta szolgáló lelkipásztor a képviselőtestület Pro Civitate díját vehette át.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: kitüntetések
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
megaldottak-felujitott-tours-i-szent-marton-templomot-vizafogon
Megáldották a felújított Tours-i Szent Márton-templomot Vizafogón

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg a felújított Tours-i Szent Márton- (és Flüe-i Szent Miklós-) plébániatemplomot Budapest Vizafogó városrészében szeptember 23-án.

2017. szeptember 23. szombat
gyerekek-es-katonak-nemzeti-katonai-zarandoklat-mariaremeten
Gyerekek és katonák – Nemzeti katonai zarándoklat Máriaremetén

Szeptember 23-án, szombaton kisebb „katonai tábort” építettek a máriaremetei kegytemplom kertjében, Bíró László tábori püspök pedig a minden szakmában, de a honvédelemben talán különösen is szükséges állhatatosságról elmélkedett prédikációjában. És a gyerekek is megtalálták a számításukat.

2017. szeptember 23. szombat