Online adásokat is indítanak a magyar nyelvű Mária Rádiók

2017. december 17. vasárnap 16:24

A szolidaritás, az értékőrzés és a közösségépítés jegyében találkoztak a magyar nyelvű Mária Rádiók vezetői december 11. és 13. között Pécsett, ahol Udvardy György megyéspüspök is köszöntötte a megjelenteket. Prontvai Vera, a Mária Rádió felelős szerkesztője tájékoztatott.

A megbeszélésen jelen volt a délvidéki, az erdélyi, a felvidéki és az anyaországi Mária Rádió vezetősége. Az együttlét célja a kölcsönös beszámolókon túl egyedülállóan új kezdeményezések ismertetése és a feladatok összehangolása volt.

A rádiócsalád erdélyi tagja két új kezdeményezést ismertetett. Egyrészt fiataloknak szóló, új internetes rádióadót szeretnének létrehozni, modern zenei világgal az élet legnagyobb kérdéseivel foglalkozva. A másik törekvésük az emberi élet végének kísérése, méltó befejezése. Vigaszt és értő tartalmat nyújtva az életük legvégére érők számára. Erre szintén külön internetes csatorna jönne létre. Mindkét kezdeményezéshez csatlakozott az összes magyar nyelvű Mária Rádió.

A Felvidéki Mária Rádió magyar nyelvű stábja példát adva a megbékélésből elindította a szlovák nyelvű adást interneten.

A családok szétesése és a gyermekáldás drámai csökkenése mellett a roma kisebbség helyzete a legégetőbb társadalmi probléma. Az anyaországi Mária Rádió ezért kizárólag erre a témára fókuszáló internetes rádióadás szervezésébe fogott. Az online cigány Mária Rádió, a Romano Maria Radio a jövő év első felében kezdi majd meg adását. Ehhez a kezdeményezéshez szintén csatlakozott a többi magyar nyelvű missziós adó.

A Délvidéki Mária Rádió örömmel számolt be arról, hogy támogatottsága az elmúlt két évben megduplázódott a nehéz gazdasági helyzet és a nagyarányú elvándorlás ellenére. Mindez jól mutatja a rádió hiánypótló és közösségmegtartó szerepét.

Az összefogástól azt remélik a résztvevők, hogy sikerrel járulhatnak hozzá a társadalom megerősödéséhez, az ember felemelkedéséhez a Kárpát-medencében.

* * *

A Mária Rádió non-profit civil kezdeményezés. Önkéntesi szolgálat működteti és kizárólag a hallgatók adományaiból tartja fenn magát. Teljes mértékben politika- és reklámmentes. A Mária Rádió egy világhálózat tagjaként 2004 óta működik Délvidéken, 2006 óta Magyarországon és Erdélyben, 2012 óta Felvidéken.

Küldetése a társadalom lelki-szellemi megerősítése, segítése értékes emberi példák és kezdeményezések bemutatásával.

A Mária Rádió napi 24 órás adásával mintegy 3,5 millió embert ér el Magyarországon.

Katolikus szellemiségű, II. János Pál pápa, XVI. Benedek pápa és Ferenc pápa áldásával működik, de sem jogi, sem anyagi értelemben nem függ a katolikus egyháztól, hiszen civil, világi kezdeményezés.

A Mária Rádió kiemelt műsortémái:
– keresztény hit
– család, házasság, gyermeknevelés
– egészséges életmód
– értékközpontú életvitel, pozitív életpéldák, tapasztalatok bemutatása
– társadalmi együttműködés, közösségépítés, pozitív társadalmi kezdeményezések bemutatása
– nehéz helyzetben lévők segítése

A Mária Rádióról bővebben a www.mariaradio.hu honlapon olvashatnak.

Forrás

Fotó:

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
az-ember-egyetlen-vigasza-hogy-vegul-az-elo-isten-kezebe-kerul-szaz-eve-szuletett-ingmar-bergman
Az ember egyetlen vigasza, hogy végül az élő Isten kezébe kerül – Száz éve született Ingmar Bergman

Július 14-én emlékezünk meg Ingmar Bergman (1918–2007), az egyetemes filmművészet meghatározó alakjának századik születésnapjáról.

2018. július 14. szombat
a-szornyu-es-az-elkepzelhetetlen-hataran
A szörnyű és az elképzelhetetlen határán – A Karitász orvosmissziója Kárpátalján és a Délvidéken

A Katolikus Karitász orvoscsoportja több száz gyereket vizsgált meg Kárpátalja és a Délvidék magyar falvaiban az elmúlt évben. Vojcek Lászlót, a Budai Irgalmasrendi Kórház főorvosát, a Katolikus Karitász tavaly alapított orvosmissziójának vezetőjét tapasztalatairól kérdeztük.

19:59