Országos ülést tartott az Unio Apostolica Cleri

Hazai – 2011. november 16., szerda | 16:49

Az Országos Lelkipásztori Intézet szervezésében megtartotta őszi ülését az Unio Apostolica Cleri közösség 2011. november 16-án. A nap témája az új evangelizáció volt.

 

Székely János püspök, az UAC országos elnöke bemutatta az új evangelizáció gondolatának megjelenését és ma egyre hangsúlyosabbá váló voltát. Felvázolta a nagyvárosok missziója programot, amely az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának szervezésében 2012 nagyböjtjén Európa 12 nagyvárosában kerül megszervezésre azzal a céllal, hogy az egyház életének látható jelét mutassa fel a világ számára – hiszen az evangelizáció lényege éppen az, hogy a Krisztusra talált ember szeretné örömét megosztani másokkal is. 

Kunszabó Zoltán állandó diakónus, az Új Jeruzsálem közösség alapítója evangelizációs tapasztalatairól beszélt. A bensőleg megérintett ember szeretné örömét átadni másoknak. Ezt az örömet a Szentlélek adja, erősíti, és ő indít az örömhír továbbadására. 

Ebéd után Berán Ferenc bemutatta a Papi Lelkiség folyóirat készülő idei számát – tájékoztatta a Kurírt Fülöp Ákos országos titkár. 

Magyar Kurír