Orvosok és egészségügyi dolgozók szentségimádása Budapesten

2019. január 8. kedd, 12:48

Huszonnégy órás szentségimádásra hívja az orvosokat és egészségügyi dolgozókat Boldog Batthyány-Strattmann László emléknapján, január 22-én a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-templomba a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Egészségügyi Munkacsoportja.

Napjainkban különösen nagy szükség van arra, hogy Krisztus tanítását követve a keresztény orvosok és egészségügyi dolgozók hite, szeretete átjárja a betegellátás minden területét. Az egészségügyben dolgozók hite és a hivatásuk gyakorlása nemcsak a meglévő tudás használatát jelenti, hanem egész életformájukat – így a betegek javának szolgálatával vesznek részt Jézus áldozatában.

A szervezők célja, hogy az Eucharisztiában velünk élő Krisztus segítségével vakmerő kereszténnyé váljanak a gyógyításban, tetteik békét hozzanak, és értéket teremtsenek a betegek szolgálatában.

„A betegben Jézust kell felismerni, hiszen a szerető gondoskodás, gyógyítás a Jézussal való találkozás útja. Aki gondját viseli a rászorulónak, az az Isten oldalán áll, és le tudja győzni a kidobás kultúráját, amely – épp ellenkezőleg – a hatalmasokat kedveli, és haszontalannak tartja a fogyatékosokat, a létszám feletti vagy nem várt magzatokat is. Nem akarjuk nagyobb tudománnyal a halál kultúráját szolgálni, oda akarunk állni, ahol Krisztus, a Mesterünk áll, a szegények, a betegek és a gyámolításra szorulók oldalára. Nem félresöpörni akarjuk Jézust, hanem beemelni a gyógyítás mindennapjaiba. Szükségünk van rá, hogy Isten ajándékát befogadjuk, legyünk képesek részesedni az isteni természetben, mert csak így teljesíthetjük maradéktalanul azt a küldetést, amit hivatásunk gyakorlásával a Teremtőtől kaptunk” – áll a munkacsoport meghívójában.

Aki szeretne bekapcsolódni ezen a napon az adorálásba, küldjön e-mailt a laszlo.surjan@gmail.com címre, jelezve egyben azt az egy órát, amit vállal, továbbá saját e-mail-címét, hogy a szervezők vissza tudják igazolni az időbeosztást.

Várják a jelentkezőket, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a Krisztussal való találkozás folyamatosan erősítse meg a gyógyítók hitét, adjon esélyt a betegeknek, hogy az isteni szeretet segítségükkel szolgálja gyógyulásukat, áradjon ki hívő és nem hívő munkatársaikra, közösségeikre!

Forrás: Hetvenkét Tanítvány Mozgalom

Fotó: Pixabay.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd