Ötéves a hodászi Angyalok Kertje

Hazai – 2014. november 19., szerda | 12:40

A hodászi Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvoda ötödik születésnapját ünnepelte november 14-én, pénteken. Az ünnepségen részt vett Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök is – adta hírül a Hajdúdorogi Egyházmegye.

A közös ünneplés a Hodászi Cigány Egyházközség templomában gyermekimaórával kezdődött, melyen az óvodás gyermekek magyar és cigány nyelven énekeltek. Az imádság keretében elmondott tanító szavaiban Kocsis Fülöp visszaemlékezett, hogy az óvoda egy nagy-nagy pusztaság helyén jött létre. A főpásztor elmondta, az óvoda – éppúgy, mint minden gyermek – Isten akaratából született meg, sokak közös emberi erőfeszítése és munkája révén.

A gyermekek és a jelenlévő hívek keresztcsókolás utáni megáldását követően a születésnapi hálaadás az óvodában folytatódott Csűrös Józsefné intézményvezető köszöntőjével és a gyermekek műsorával.

A délután folyamán szakmai tapasztalatcserére is sor került, hiszen a jeles napon részt vettek a balkányi Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda képviselői, valamint Juhász Éva, a Hajdúdorogi Egyházmegye cigányügyi megbízottja is.

Fotó: Hajdúdorogi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria