Ötödik „Tettek Napja” a szatmári egyházmegyében

2018. május 8. kedd 15:00

Ötödik alkalommal hívta tevékeny segítségnyújtásra a fiatalokat a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági irodája. A május 5-én rendezett „Tettek Napja” programba tíz plébánia közel száz fiatalja kapcsolódott be.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Május 5-én a szatmárnémeti Szent Antal-plébánián, Nagymajtényban, Kisdengelegen, a nagykárolyi Stella Maris integrációs központban, Mezőfényen, Erdődön, Krasznabélteken, Sárközújlakon, a nagybányai Szent József-plébánián és Felsőbányán is bizonyították a fiatalok, hogy össze tudnak fogni a jó ügy érdekében, és meg tudják fogni a munka végét – sőt, mindebben példát is tudnak mutatni mások számára.

A „Tettek Napján” többek között a plébániaudvarokon, temetőkben takarítottak; kerítést és fatörzseket festettek, szemetet szedtek, és fát ültettek.

A rendezők elmondták: a „Tettek Napjával” idén is az volt a céljuk, hogy növeljék a fiatalokban a plébániaközösséghez való tartozás érzését.

„Fontos az ifjúsági közösségek összekovácsolása, és ez sokszor a közös munka, alkotás közben érik meg. A fiatalok vágynak arra, hogy megszólítsák őket, hogy feladatot kapjanak, hogy elmondják nekik, szükség van rájuk. Így erősödhet bennük annak érzése, hogy a környezet, amelyben élnek, az övék is, a plébánia hozzájuk is tartozik” – vélik az egyházmegyei ifjúsági iroda tagjai.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
egyhazi-szemelyeket-tuntettek-ki-nemzeti-unnepunk-alkalmabol-89515
Egyházi személyeket tüntettek ki nemzeti ünnepünk alkalmából

Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára Budapesten a Pesti Vigadóban augusztus 17-én, pénteken, az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából.

2018. augusztus 17. péntek
a-vilagban-elo-karmelita-kozosseg-tagjainak-fogadalomtetele-nyiregyhazan
A világban élő kármelita közösség tagjai tettek ígéretet Nyíregyházán

Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban a Nagyboldogasszonyról nevezett Világban Élő Kármelita Közösség (VÉK) öt tagja végleges ígéretet tett a Sarutlan Kármeliták Világi Rendjére, hárman pedig elkezdték a felkészülési időt.

2018. augusztus 17. péntek