Ötödik „Tettek Napja” a szatmári egyházmegyében

2018. május 8. kedd 15:00

Ötödik alkalommal hívta tevékeny segítségnyújtásra a fiatalokat a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági irodája. A május 5-én rendezett „Tettek Napja” programba tíz plébánia közel száz fiatalja kapcsolódott be.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Május 5-én a szatmárnémeti Szent Antal-plébánián, Nagymajtényban, Kisdengelegen, a nagykárolyi Stella Maris integrációs központban, Mezőfényen, Erdődön, Krasznabélteken, Sárközújlakon, a nagybányai Szent József-plébánián és Felsőbányán is bizonyították a fiatalok, hogy össze tudnak fogni a jó ügy érdekében, és meg tudják fogni a munka végét – sőt, mindebben példát is tudnak mutatni mások számára.

A „Tettek Napján” többek között a plébániaudvarokon, temetőkben takarítottak; kerítést és fatörzseket festettek, szemetet szedtek, és fát ültettek.

A rendezők elmondták: a „Tettek Napjával” idén is az volt a céljuk, hogy növeljék a fiatalokban a plébániaközösséghez való tartozás érzését.

„Fontos az ifjúsági közösségek összekovácsolása, és ez sokszor a közös munka, alkotás közben érik meg. A fiatalok vágynak arra, hogy megszólítsák őket, hogy feladatot kapjanak, hogy elmondják nekik, szükség van rájuk. Így erősödhet bennük annak érzése, hogy a környezet, amelyben élnek, az övék is, a plébánia hozzájuk is tartozik” – vélik az egyházmegyei ifjúsági iroda tagjai.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-biblia-uzenete-da-capo-al-fine-ujra-az-elejetol
Da capo al fine – Újra az elejétől

Szentháromság vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 28,16–20)

2018. május 26. szombat
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a „L’Eco di Bergamo” című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek