Ötödik „Tettek Napja” a szatmári egyházmegyében

2018. május 8. kedd 15:00

Ötödik alkalommal hívta tevékeny segítségnyújtásra a fiatalokat a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági irodája. A május 5-én rendezett „Tettek Napja” programba tíz plébánia közel száz fiatalja kapcsolódott be.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Május 5-én a szatmárnémeti Szent Antal-plébánián, Nagymajtényban, Kisdengelegen, a nagykárolyi Stella Maris integrációs központban, Mezőfényen, Erdődön, Krasznabélteken, Sárközújlakon, a nagybányai Szent József-plébánián és Felsőbányán is bizonyították a fiatalok, hogy össze tudnak fogni a jó ügy érdekében, és meg tudják fogni a munka végét – sőt, mindebben példát is tudnak mutatni mások számára.

A „Tettek Napján” többek között a plébániaudvarokon, temetőkben takarítottak; kerítést és fatörzseket festettek, szemetet szedtek, és fát ültettek.

A rendezők elmondták: a „Tettek Napjával” idén is az volt a céljuk, hogy növeljék a fiatalokban a plébániaközösséghez való tartozás érzését.

„Fontos az ifjúsági közösségek összekovácsolása, és ez sokszor a közös munka, alkotás közben érik meg. A fiatalok vágynak arra, hogy megszólítsák őket, hogy feladatot kapjanak, hogy elmondják nekik, szükség van rájuk. Így erősödhet bennük annak érzése, hogy a környezet, amelyben élnek, az övék is, a plébánia hozzájuk is tartozik” – vélik az egyházmegyei ifjúsági iroda tagjai.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
lelki-gondjainkrol-nem-csak-plebanosoknak-es-teologusoknak
Lelki gondjainkról – nem csak plébánosoknak és teológusoknak

A plébánosok és teológusok napja résztvevői különleges előadásokat hallhattak október 18-án Pannonhalmán: Anselm Grün OSB lelki gondjainkról, Tomáš Halík professzor pedig hit és hitetlenség kérdéseiről osztotta meg gondolatait a gimnázium dísztermében.

17:53
huszeves-az-alsoszentmartoni-szent-marton-ovoda
Húszéves az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda

Alapításának huszadik évfordulóját ünnepelte az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda. Az október 15-én tartott jubileumi ünnepségen Udvardy György megyéspüspök megáldotta a máriagyűdi kegyszobor másolatát, amit az óvodában helyeztek el.

17:06