Ötödik „Tettek Napja” a szatmári egyházmegyében

2018. május 8. kedd, 15:00

Ötödik alkalommal hívta tevékeny segítségnyújtásra a fiatalokat a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági irodája. A május 5-én rendezett „Tettek Napja” programba tíz plébánia közel száz fiatalja kapcsolódott be.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Május 5-én a szatmárnémeti Szent Antal-plébánián, Nagymajtényban, Kisdengelegen, a nagykárolyi Stella Maris integrációs központban, Mezőfényen, Erdődön, Krasznabélteken, Sárközújlakon, a nagybányai Szent József-plébánián és Felsőbányán is bizonyították a fiatalok, hogy össze tudnak fogni a jó ügy érdekében, és meg tudják fogni a munka végét – sőt, mindebben példát is tudnak mutatni mások számára.

A „Tettek Napján” többek között a plébániaudvarokon, temetőkben takarítottak; kerítést és fatörzseket festettek, szemetet szedtek, és fát ültettek.

A rendezők elmondták: a „Tettek Napjával” idén is az volt a céljuk, hogy növeljék a fiatalokban a plébániaközösséghez való tartozás érzését.

„Fontos az ifjúsági közösségek összekovácsolása, és ez sokszor a közös munka, alkotás közben érik meg. A fiatalok vágynak arra, hogy megszólítsák őket, hogy feladatot kapjanak, hogy elmondják nekik, szükség van rájuk. Így erősödhet bennük annak érzése, hogy a környezet, amelyben élnek, az övék is, a plébánia hozzájuk is tartozik” – vélik az egyházmegyei ifjúsági iroda tagjai.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd