Antonio Spadaro könyve magyarországi bemutatójáról

2014. december 15. hétfő, 11:56

December 16-án, 18 órakor Budapesten, a Párbeszéd Házában Antonio Spadaro olasz jezsuita „Elgondolni és megélni a hitet a világháló korában” címmel tart előadást, és bemutatja Cyberteológia című könyvét. A Vatikáni Rádió elutazása előtt, Rómában kérdezte Spadaro atyát.

„Nagyon hálás vagyok a Budapestről érkezett meghívásnak, és örömmel elfogadtam. Szép dolog másokkal személyesen is osztozni egy ilyen élményben” – válaszolta a Vatikáni Rádió kérdésére, hogy miért tartja fontosnak a személyes jelenlétet könyve budapesti bemutatóján. „Egy könyvről beszélni nemcsak annyit jelent, hogy bemutatjuk, hanem fel is kínáljuk az embereknek. Ma a kommunikáció nemcsak egy üzenet átadása, hanem a különböző tapasztalatok megosztása is egymással.”

Spadaro atya, a Civiltà Cattolica jezsuita folyóirat főszerkesztője először látogat Magyarországra. Arra vonatkozóan, hogy milyen várakozásokkal tekint útja elé, elmondta: „Tudom, hogy nagyon szép város Budapest, amely központi szerepet töltött be Európában. Még ha a látogatás nagyon rövid is, de fontos, mert egy olyan helyre vezet el, amely Európa egyik élő központja.”

A kérdésre, hogy mi ösztönözte a könyv megírására, Antonio Spadaro hangsúlyozta: belső szükséglet motiválta. „Az egyház arra hivatott, hogy jelen legyen ott, ahol az emberek vannak. Ma tehát a világhálón is jelen van az emberekkel együtt. Az internet megváltoztatja a gondolkodásmódunkat. De milyen hatással van az internet a hitről való gondolkodásunkra? Ez volt az egyik alapvető kérdés, amely a könyv megírására vezetett.”

Antonio Spadaro Cyberteológia című könyvét Budapesten december 16-án, 18 órakor a Párbeszéd Házában (Budapest, VIII. kerület, Horánszky utca 20.) mutatják be. Antonio Spadaro Elgondolni és megélni a hitet a világháló korában címmel tart előadást. Az eseményt a jezsuita rend, az Új Ember és szerkesztőségünk közösen szervezi.

A művet a kötet magyar fordítója, Török Csaba teológus, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) televíziós referense ismerteti. Az eseményen Domokos György, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője segédkezik a tolmácsolásban.

Antonio Spadaro jezsuita szerzetes a legrégebben alapított olasz katolikus teológiai folyóirat, a La Civiltà Cattolica főszerkesztője. Tanácsaival nagymértékben segíti a Vatikán megújuló kommunikációját. 2013-ban ő készítette az első hosszú interjút Ferenc pápával.

Az esemény kommunikációs partnere a katolikus értékeket közvetítő Bonum TV.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Nézőpont
Vezető híreink - olvasta már?
csillagnak-kellett-lennie-szaz-eve-szuletett-prokop-peter-festomuvesz-papra-emlekeztek
Csillagnak kellett lennie – A száz éve született Prokop Péter festőművész papra emlékeztek Csepelen

Koszorúzással, hálaadó szentmisével és könyvbemutatóval emlékeztek január 19-én a főváros XXI. kerületében a nemzetközileg is elismert pap festőművészre, a száz éve született Prokop Péterre, aki élete utolsó négy évében a csepeli Szent József Otthonban lakott és alkotott.

2019. január 19. szombat
az-online-torzsed-helyett-tanulj-meg-boldogulni-csaladoddal-gyerekeink-es-az-internet
Az online „törzsed” helyett tanulj meg boldogulni a családoddal! – A gyerekeink és az internet

2018. augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Az esemény keretében tartott pasztorális konferencián az előadók az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítás egy-egy témáját fejtették ki. A továbbiakban egy-egy előadás összefoglalóját tesszük közzé.

2019. január 19. szombat