Antonio Spadaro könyve magyarországi bemutatójáról

2014. december 15., hétfő | 11:56

December 16-án, 18 órakor Budapesten, a Párbeszéd Házában Antonio Spadaro olasz jezsuita „Elgondolni és megélni a hitet a világháló korában” címmel tart előadást, és bemutatja Cyberteológia című könyvét. A Vatikáni Rádió elutazása előtt, Rómában kérdezte Spadaro atyát.

„Nagyon hálás vagyok a Budapestről érkezett meghívásnak, és örömmel elfogadtam. Szép dolog másokkal személyesen is osztozni egy ilyen élményben” – válaszolta a Vatikáni Rádió kérdésére, hogy miért tartja fontosnak a személyes jelenlétet könyve budapesti bemutatóján. „Egy könyvről beszélni nemcsak annyit jelent, hogy bemutatjuk, hanem fel is kínáljuk az embereknek. Ma a kommunikáció nemcsak egy üzenet átadása, hanem a különböző tapasztalatok megosztása is egymással.”

Spadaro atya, a Civiltà Cattolica jezsuita folyóirat főszerkesztője először látogat Magyarországra. Arra vonatkozóan, hogy milyen várakozásokkal tekint útja elé, elmondta: „Tudom, hogy nagyon szép város Budapest, amely központi szerepet töltött be Európában. Még ha a látogatás nagyon rövid is, de fontos, mert egy olyan helyre vezet el, amely Európa egyik élő központja.”

A kérdésre, hogy mi ösztönözte a könyv megírására, Antonio Spadaro hangsúlyozta: belső szükséglet motiválta. „Az egyház arra hivatott, hogy jelen legyen ott, ahol az emberek vannak. Ma tehát a világhálón is jelen van az emberekkel együtt. Az internet megváltoztatja a gondolkodásmódunkat. De milyen hatással van az internet a hitről való gondolkodásunkra? Ez volt az egyik alapvető kérdés, amely a könyv megírására vezetett.”

Antonio Spadaro Cyberteológia című könyvét Budapesten december 16-án, 18 órakor a Párbeszéd Házában (Budapest, VIII. kerület, Horánszky utca 20.) mutatják be. Antonio Spadaro Elgondolni és megélni a hitet a világháló korában címmel tart előadást. Az eseményt a jezsuita rend, az Új Ember és szerkesztőségünk közösen szervezi.

A művet a kötet magyar fordítója, Török Csaba teológus, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) televíziós referense ismerteti. Az eseményen Domokos György, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője segédkezik a tolmácsolásban.

Antonio Spadaro jezsuita szerzetes a legrégebben alapított olasz katolikus teológiai folyóirat, a La Civiltà Cattolica főszerkesztője. Tanácsaival nagymértékben segíti a Vatikán megújuló kommunikációját. 2013-ban ő készítette az első hosszú interjút Ferenc pápával.

Az esemény kommunikációs partnere a katolikus értékeket közvetítő Bonum TV.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Nézőpont
Vezető híreink – olvasta már?
kovacs-zoltan-mariologus-gyumolcsolto-boldogasszony-unneperol-86418-20190324235153
Kovács Zoltán mariológus Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről

Az alábbiakban Kovács Zoltán plébános, mariológus írását tesszük közzé Urunk születésének hírüladása, magyar népi nevén Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről.

05:00
ferenc-papa-isten-turelmes-es-lehetoseget-ad-valtozasra
Ferenc pápa: Isten türelmes, és lehetőséget ad a változásra

Március 24-én a Szentatya Jézusnak az Isten irgalmasságáról és a megtérés szükségességéről szóló példázatáról elmélkedett a déli Angelus elimádkozásakor. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.

2019. március 24., vasárnap
Útravaló – 2019. március 25., Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)

Útravaló – 2019. március 25., Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle