Pannonhalmi ministránsok kirándulása a ferihegyi reptérre

2019. március 18., hétfő | 9:48

A Pannonhalmi Területi Apátsághoz tartozó plébániákról mintegy százhúsz ministráns vett részt azon a különleges programon, amelyet Hortobágyi Arnold OSB ifjúsági referens és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér munkatársai szerveztek számukra.

Egy-egy ilyen kirándulós nap a közösséghez tartozáson kívül számos élményt nyújt a gyerekeknek. A csapat Hortobágyi T. Cirill főapáti áldását és a közös reggeli imádságot követően buszokkal indult útnak Budapest felé. A három busz adományként „érkezett”, hiszen azokat a budapesti Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) teljesen ingyen ajánlotta fel és biztosította az ifjúságnak.

S hogy miért éppen nekik? Azért, mert egy helyi, Nyúl községben működő családi vállalkozás végzi az Aeropark repülőmúzeum különleges gépparkjának szervizelését és muzeális járműveinek restaurálását. A ministránsoknak megszervezett kirándulással az üzleti kapcsolaton túlmutató gesztust tettek az egész területi apátság és egyházközösségeik felé. Az LKK mindegyik Malév-Ikarus nosztalgiabuszhoz kísérőket is küldött, akik egész nap segítették a ministránsközösséget.

A gyerekeket ezután egyenesen a nemzetközi repülőtérre szállították, ahova – imitálva a becsekkolást – teljes átvizsgálás után jutottak be. A három busszal aztán elindult egy nagy felfedező körtúra a repülőtér területén, a pihenő, várakozó óriási gépek között szlalomozva. A gyerekek a buszból kiszállva, a felszálló gépekhez a lehető legközelebb menve nézhették meg az egymás után a levegőbe emelkedő utasszállítókat, természetesen a teljes biztonságot szem előtt tartva. Meglátogatták a repülőtér saját tűzoltószolgálatát is.

A háromórás program alatt a repülőtér szakértő idegenvezetői minden kérdésre választ adtak, és buzdították is a gyerekeket, hogy ezt a hivatást válasszák. Játszóház is volt a programban és a spirituális töltődést egy közös, szintén különleges helyszínen, a budapesti Sziklatemplomban megtartott szentmise jelentette Arnold atya és Bese Gergő atya vezetésével.

Forrás és fotó: Pannonhalmi Főapátság 

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

2019. április 22., hétfő
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

2019. április 22., hétfő