Pápai iskolások néhány órára a Katolikus Karitász önkéntesei lettek

Kishírek – 2017. április 12., szerda | 11:38

Nagyböjt időszakában a Katolikus Karitász tartós élelmiszert gyűjt a rászorulóknak. Idén a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola 3.a osztályos tanulói is segítettek a csomagok összeállításában.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Nagy lelkesedéssel jöttek segíteni a gyerekek tanáraikkal és Megyesi Ferenccel, a nagytemplom káplánjával, aki az osztály hitoktatója. Segítségük igazán szeretetteljes volt, hiszen nemcsak összerakták a rászoruló időseknek az élelmiszereket, hanem minden egyes csomagba rejtettek egy általuk készített „szeretetrajzot” is.

Az önkéntes munka fontosságát Megyesi Ferenc megtanítja a kisiskolásoknak. Vallja: „ A katolikus iskola nevelésének alapja és középpontja maga Krisztus. Fontos, hogy megismerjék önmagukat és az őket körülvevő világot, felülemelkedjenek a középszerűségen, ne fáradjanak bele a folytonos önképzésbe és önnevelésbe, és egyre jobban elkötelezzék magukat az Egyházon belül Isten és az emberek szolgálatára. ”

A csóti Szent Mihály karitászcsoport 24 egyedülálló, idős és 10 nagycsaládos rászorulónak juttat el tartósélelmiszer-csomagot az ünnepek előtt.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria