Pedagógusoknak tartottak lelkigyakorlatot a szombathelyi Martineumban

2017. július 10. hétfő 18:07

Június 21–23. között rendezték meg az idei nyári lelkigyakorlatot a katolikus iskolák pedagógusai számára a Martineum Felnőttképző Akadémián. A lelkigyakorlatot Heiter Róbert Gottfried premontrei szerzetes vezette.

Gottfried atya a keresztény irodalom feltámadásszimbólumaként is megjelenő főnixet választotta a lelkigyakorlat jelképéül. Elmélkedéseiben olyan igazságokhoz vezette el a résztvevőket, amelyeket személyes életükben és pedagógusi hivatásuk gyakorlása során is alkalmazhatnak.

Az előadások között lehetőség volt csendben gondolkodni, imádkozni, szentgyónást végezni. A szentségimádások, a szentmisék, a személyes beszélgetések további segítséget jelentettek, hogy a résztvevők választ találjanak a lelkigyakorlat alatt felvetődött kérdésekre.

A pedagógusok a tanév végi fáradtságuk ellenére nyitottan, pozitív hozzáállással és kíváncsisággal érkeztek a lelkinapra. A záróbeszélgetésen megfogalmazódott, hogy a lelkigyakorlat valóban áldás volt, testi-lelki feltöltődést jelentett minden résztvevő számára.

Forrás és fotó: Kissné Takács Eszter/Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-misen-belepunk-golgota-esemenyeibe-es-nem-szinieloadasra-megyunk
Ferenc pápa: A misén belépünk a Golgota eseményeibe, és nem színielőadásra megyünk!

A Szentatya november 22-én folytatta katekéziseit a szentmiséről. A mise emlékezet jellegéről elmélkedett, a szentmise ugyanis Krisztus húsvéti misztériumának emlékezete.

17:03
mar-kilencezren-egyutt-teged-is-var-krisztus-kiraly
Már kilencezren együtt – Téged is vár Krisztus Király!

Szerte a Kárpát-medencéből már több mint kilencezren jelentkeztek a november 25-i szentségimádásra, melyet Krisztus Király főünnepének előestéjén 17 és 18 óra között tartanak. A cél, hogy húszezren együtt dicsőítsük Krisztust.

19:18