Pedagógusoknak tartottak lelkigyakorlatot a szombathelyi Martineumban

2017. július 10. hétfő 18:07

Június 21–23. között rendezték meg az idei nyári lelkigyakorlatot a katolikus iskolák pedagógusai számára a Martineum Felnőttképző Akadémián. A lelkigyakorlatot Heiter Róbert Gottfried premontrei szerzetes vezette.

Gottfried atya a keresztény irodalom feltámadásszimbólumaként is megjelenő főnixet választotta a lelkigyakorlat jelképéül. Elmélkedéseiben olyan igazságokhoz vezette el a résztvevőket, amelyeket személyes életükben és pedagógusi hivatásuk gyakorlása során is alkalmazhatnak.

Az előadások között lehetőség volt csendben gondolkodni, imádkozni, szentgyónást végezni. A szentségimádások, a szentmisék, a személyes beszélgetések további segítséget jelentettek, hogy a résztvevők választ találjanak a lelkigyakorlat alatt felvetődött kérdésekre.

A pedagógusok a tanév végi fáradtságuk ellenére nyitottan, pozitív hozzáállással és kíváncsisággal érkeztek a lelkinapra. A záróbeszélgetésen megfogalmazódott, hogy a lelkigyakorlat valóban áldás volt, testi-lelki feltöltődést jelentett minden résztvevő számára.

Forrás és fotó: Kissné Takács Eszter/Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
malawi
Bizalomra hangoltan élnek – A Szent Egyed közösség Dream-programja Malawiban

Idén januárban fotóriporterünk, Merényi Zita a Szent Egyed közösség tagjaként három hetet töltött Malawiban Körtvélyessy Mónika doktornővel, aki gyógyítani és oktatni ment ki.

2018. április 19. csütörtök
palyazatot-irt-ki-tanszekvezetoi-poziciora-ppke-hittudomanyi-kara
Pályázatot írt ki tanszékvezetői pozícióra a PPKE Hittudományi Kara

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) nagykancellárja pályázatot ír ki tanszékvezetői pozícióra a PPKE Hittudományi Karának 2. számú Keresztény Bölcseleti Tanszékére.

2018. április 19. csütörtök