Pedagógusoknak tartottak lelkigyakorlatot a szombathelyi Martineumban

2017. július 10. hétfő 18:07

Június 21–23. között rendezték meg az idei nyári lelkigyakorlatot a katolikus iskolák pedagógusai számára a Martineum Felnőttképző Akadémián. A lelkigyakorlatot Heiter Róbert Gottfried premontrei szerzetes vezette.

Gottfried atya a keresztény irodalom feltámadásszimbólumaként is megjelenő főnixet választotta a lelkigyakorlat jelképéül. Elmélkedéseiben olyan igazságokhoz vezette el a résztvevőket, amelyeket személyes életükben és pedagógusi hivatásuk gyakorlása során is alkalmazhatnak.

Az előadások között lehetőség volt csendben gondolkodni, imádkozni, szentgyónást végezni. A szentségimádások, a szentmisék, a személyes beszélgetések további segítséget jelentettek, hogy a résztvevők választ találjanak a lelkigyakorlat alatt felvetődött kérdésekre.

A pedagógusok a tanév végi fáradtságuk ellenére nyitottan, pozitív hozzáállással és kíváncsisággal érkeztek a lelkinapra. A záróbeszélgetésen megfogalmazódott, hogy a lelkigyakorlat valóban áldás volt, testi-lelki feltöltődést jelentett minden résztvevő számára.

Forrás és fotó: Kissné Takács Eszter/Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
remennyel-tekintunk-jovobe-szent-laszlo-nap-jo-palocoknal
Reménnyel tekintünk a jövőbe – Szent László-nap a jó palócoknál

Az egyházmegye László nevű papjait hívta össze Ságújfalu Szent László-plébániája. A Váci Egyházmegye települése az önkormányzat és a plébánia összefogásával egész éves programsorozattal emlékezik védőszentjére. Szeptember 23-án Beer Miklós püspökkel ünnepelt a közösség.

19:50
-hol-nincs-elso-es-nincs-utolso-vendeg
„Hol nincs első és nincs utolsó vendég”

Évközi 25. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 10,28–33)

16:00