Pedagógusoknak tartottak lelkigyakorlatot a szombathelyi Martineumban

2017. július 10. hétfő 18:07

Június 21–23. között rendezték meg az idei nyári lelkigyakorlatot a katolikus iskolák pedagógusai számára a Martineum Felnőttképző Akadémián. A lelkigyakorlatot Heiter Róbert Gottfried premontrei szerzetes vezette.

Gottfried atya a keresztény irodalom feltámadásszimbólumaként is megjelenő főnixet választotta a lelkigyakorlat jelképéül. Elmélkedéseiben olyan igazságokhoz vezette el a résztvevőket, amelyeket személyes életükben és pedagógusi hivatásuk gyakorlása során is alkalmazhatnak.

Az előadások között lehetőség volt csendben gondolkodni, imádkozni, szentgyónást végezni. A szentségimádások, a szentmisék, a személyes beszélgetések további segítséget jelentettek, hogy a résztvevők választ találjanak a lelkigyakorlat alatt felvetődött kérdésekre.

A pedagógusok a tanév végi fáradtságuk ellenére nyitottan, pozitív hozzáállással és kíváncsisággal érkeztek a lelkinapra. A záróbeszélgetésen megfogalmazódott, hogy a lelkigyakorlat valóban áldás volt, testi-lelki feltöltődést jelentett minden résztvevő számára.

Forrás és fotó: Kissné Takács Eszter/Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-olyan-mint-az-elveszett-mennyorszag
„Olyan, mint az elveszett mennyország” – A kerecsendi roma gyerekek táborába látogattunk

Kerecsenden július 10. és 15. között tartották a 23. nyári tábort a falu roma gyermekei számára. Plébániai csoportból nőtte ki magát a tábort és az évközi közösségi programokat szervező Világítani fogok elnevezésű mozgalom, amely ma már az egész országból vonz főként fiatal önkénteseket.

2017. július 24. hétfő
-az-eletemet-kaptam-tole-vissza-kozosseg-amelyben-elette-valik-az-ige
„Az életemet kaptam tőle vissza” – A közösség, amelyben életté válik az Ige

A Cenacolo cherascói házában él, két éve került a közösségbe. Gyógyulni ment, „szerelemből”, hűségből maradt. Fecske Ágival beszélgettünk.

2017. július 23. vasárnap