Pedagógusoknak tartottak lelkigyakorlatot a szombathelyi Martineumban

2017. július 10. hétfő 18:07

Június 21–23. között rendezték meg az idei nyári lelkigyakorlatot a katolikus iskolák pedagógusai számára a Martineum Felnőttképző Akadémián. A lelkigyakorlatot Heiter Róbert Gottfried premontrei szerzetes vezette.

Gottfried atya a keresztény irodalom feltámadásszimbólumaként is megjelenő főnixet választotta a lelkigyakorlat jelképéül. Elmélkedéseiben olyan igazságokhoz vezette el a résztvevőket, amelyeket személyes életükben és pedagógusi hivatásuk gyakorlása során is alkalmazhatnak.

Az előadások között lehetőség volt csendben gondolkodni, imádkozni, szentgyónást végezni. A szentségimádások, a szentmisék, a személyes beszélgetések további segítséget jelentettek, hogy a résztvevők választ találjanak a lelkigyakorlat alatt felvetődött kérdésekre.

A pedagógusok a tanév végi fáradtságuk ellenére nyitottan, pozitív hozzáállással és kíváncsisággal érkeztek a lelkinapra. A záróbeszélgetésen megfogalmazódott, hogy a lelkigyakorlat valóban áldás volt, testi-lelki feltöltődést jelentett minden résztvevő számára.

Forrás és fotó: Kissné Takács Eszter/Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-nagybojt-nem-szomoru-nem-gyaszos-ido
Ferenc pápa: A nagyböjt nem szomorú, nem gyászos idő!

Február 18-án a Szentatya a déli Mária-imádság előtt a szentmise evangéliumáról, az imádság és a megtérés fontosságáról elmélkedett. Ferenc pápa beszédének teljes fordítását közreadjuk.

2018. február 18. vasárnap
a-jo-szulok-peldaja-brenner-janos-boldogga-avatasara-keszulunk
A jó szülők példája – Brenner János boldoggá avatására készülünk

Brenner József nagyprépost, Brenner János testvére írásával folytatjuk havonta megjelenő rovatunkat, amellyel Brenner János vértanú május elsején Szombathelyen sorra kerülő boldoggá avatására készülünk.

2018. február 18. vasárnap