Pénzügyi tudatosságra ösztönző kvízjátékot indított a Máltai Szeretetszolgálat

2018. október 18., csütörtök | 16:43

Kvízjátékkal ösztönöz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat OTTHON a pénzügyekben programja az öngondoskodásra és a pénzügyi szolgáltatások megismerésére. A játékosok a kérdéssorokra válaszolva szerezhetnek pénzügyi ismereteket, miközben értékes díjakat nyerhetnek.

Az októberi takarékossági világnap alkalmából indított „Otthon vagyok a pénzügyekben” című, többfordulós kvíz játékos formában dolgozza fel a rövid és hosszú távú megtakarítások, befektetések, a nyugdíj-előtakarékosság lehetőségeit. Októberben három héten keresztül egyszerű feleletválasztós kérdőívek kitöltésével szerezhetnek ismereteket a játékosok a különböző pénzügyi megoldásokról. A kvíz sikeres kitöltéséhez a http://www.otthonapenzugyekben.hu/ oldalon találnak segítséget a játékosok.

A kérdőíveket kitöltők között naponta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági termékeiből összeállított ajándékcsomagot sorsolnak ki. A játék fődíját, egy 50 000 Ft értékű, valamint további két darab 25 000 Ft értékű SPAR vásárlási utalványt a játékidőszak végén sorsolják ki azok között, akik a három hét alatt legalább egy kvízt kitöltöttek.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat OTTHON a pénzügyekben programjának szakemberei azt vallják, a pénzügyi kínálat összetettsége, sajátosságai miatt szükség van a tudatos döntések támogatására, az öngondoskodásra ösztönzésre. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2009-ben indította el a gazdasági világválság hatására a HITEL-S programot, amely a banki, illetve közüzemi tartozásokat felhalmozó családoknak nyújt tanácsadást, mentorálást. Az adósmentő program mellett a segélyszervezet hangsúlyt kíván fektetni a megelőzésre. Ennek érdekében nyitotta meg pénzügyi fogyasztóvédelmi irodáját ez év tavaszán Szekszárdon, ahol többek között személyre szabott tanácsadással és tájékoztatókkal segítik az embereket a tudatos pénzügyi döntésekben, valamint segítséget nyújtanak panaszügyeik intézésében. A Máltai Szeretetszolgálat irodája mindezt minden piaci szereplőtől függetlenül, semlegesen végzi.

A játék október 26-ig tart.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
-nem-rovidultem-meg-folszenteltsegemben-beszelgetes-biro-laszlo-puspokkel-hivatasrol-betegsegrol
„Nem rövidültem meg fölszenteltségemben” – Beszélgetés Bíró László püspökkel hivatásról, betegségről

Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferense, május 21-én ünnepli püspökké szentelésének 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból felkerestük őt a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban.

13:01
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati volt vármegyeháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

2019. május 20., hétfő