Pisztrángsütő verseny a tapolcai plébánián

2017. október 6. péntek 16:04

Negyedik alkalommal szervezte meg a pisztrángsütő versenyt a tapolcai plébánia udvarán Szakács Péter plébános és Csernai Balázs atya.

 

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A tapolcai pisztráng- és borfesztiválhoz már hagyományosan pisztrángsütő versennyel csatlakozik Tapolca római katolikus plébániája.

Idén szeptember 30-án rendezték meg a megmérettetést, mely most is a pisztrángok megáldásával kezdődött.

A versenyen idén tizennégy csapat indult: családok és baráti társaságok jelentkeztek, köztük a tapolcai katolikus iskola tanárai is.

 

 

A verseny győztese a Bauxit horgászegyesület csapata lett; második helyen – megosztva – a Szent György-hegyi borgazdák, illetve a tapolcai nebulók csapata végzett; a harmadik helyezést a rendőrkapitányság tagjai érték el.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
latogatoban-szent-istvan-bazilika-harangtornyaiban
Csak a háborúkban hallgattak el... – Látogatóban a Szent István-bazilika harangtornyaiban

A kereszténység egyik ősi vallási jelképe, szakrális tárgya a harang. Harang zúg ünnepekkor, a gyász idején, messzire szólt a félrevert harang tűz vagy árvíz esetén, s még ma is harangszó hívja szentmisére az embereket.

2018. július 18. szerda
nemzetkozi-talalkozot-tartottak-koszegen-domonkos-noverek
Nemzetközi találkozót tartottak Kőszegen a domonkos nővérek

Hetedik alkalommal tartottak találkozót a közép- és kelet-európai országokban működő domonkos közösségek szerzetesnővérei. Július 12. és 17. között 11 országból 80 domonkos nővér gyűlt össze Kőszegen közös stúdiumra, kapcsolatépítésre. Betekinthettünk egyik napjukba.

2018. július 18. szerda