Pitti Katalin énekelt az egri bazilika orgonájának felújítása javára

Kultúra – 2016. május 27., péntek | 10:47

„Nyíljon ki szívetekben az örömvirág” címmel rendeztek jótékonysági koncertet május 21-én az egri bazilika orgonájának felújításáért. Fellépett Pitti Katalin Liszt-díjas érdemes művész, Pálmai Árpád egyházzenész, a Tabulatúra régizene-együttes, a bazilika liturgikus énekkara és több helyi művész.

Ősszel készült el az a kiadvány, melynek anyagából a mostani koncert programját összeállították – mondta el Pitti Katalin. A művész az elmúlt évtizedekben gyűjtötte azokat a darabokat, melyek középpontjában a Szűzanya áll. A lemezen magyar zeneszerzők klasszikus imádságai szerepelnek orgonakísérettel, népénekek ősi hangszerekkel, valamint Mária-versek.

Pálmai Árpád egyházzenész számos koncerten szerepelt már Pitti Katalinnal az egri koncert előtt is, melyen számos helyi művész is fellépett: Szabó Krisztina énekművész, Bartók Beáta énekművész, Báder József énekes növendék, Hegedűs Valér zongoraművész, a Tabulatúra régizene-együttes (Huber Henriett, Rossa Levente, Bencze Balázs, Lévai Péter, Molnár Péter, Szabó Zsolt), László Éva zongoraművész, valamint a bazilika liturgikus énekkara, Urbán Péter vezetésével.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria