Rendelet a szent pápák liturgikus emléknapjairól

2014. szeptember 12. péntek, 16:00

Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció rendeletet adott ki Szent XXIII. János és Szent II. János Pál pápák liturgikus emléknapjai ünnepléséről – adta hírül a Vatikáni Rádió.

Figyelembe véve e két pápa nem mindennapi voltát és a világ minden részéről beérkezett számtalan kérést, Ferenc pápa utasítást adott, hogy Szent XXIII. János és Szent II. János Pál pápák liturgikus emléknapjait be kell vezetni az általános római naptárba.

XXIII. János pápa emléknapja október 11-re, II. János Pál pápáé pedig október 22-re került, mindkettő szabadon választható emléknap.

Az emléknapok liturgikus szövegeit latin és olasz nyelven tették közzé az L'Osservatore Romano szeptember 12-i számában.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ne-feljunk-talalkozni-krisztussal-az-idegenekben-es-migransokban
Ferenc pápa: Ne féljünk találkozni Krisztussal az idegenekben és a migránsokban!

Február 15-én délután maga a Szentatya nyitotta meg szentmisével a „Félelemtől mentesek” című háromnapos találkozót Sacrofanóban, amelyet az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) „Bevándorlók” nevű alapítványa, az olasz karitász és az Astalli Központ szervezett.

08:57
erdo-peter-nagyszeru-lenne-ha-az-eucharisztikus-kongresszust-boldogga-avatas-is-kiserhetne
Erdő Péter: Nagyszerű lenne, ha az Eucharisztikus Kongresszust boldoggá avatás is kísérhetné

Bizakodni lehet, hogy Mindszenty József bíboros boldoggáavatási eljárása újabb lépést tesz a 2020-as magyarországi Eucharisztikus Kongresszusig Erdő Péter bíboros, prímás szerint, aki vatikáni tanácskozásai végén Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról is nyilatkozott február 15-én MTI-nek.

2019. február 15. péntek