Rendhagyó angolórán ismerkedtek a Katolikus Karitász munkájával a kazincbarcikai gimnazisták

Hazai – 2016. december 7., szerda | 16:55

Kazincbarcikán november 30-án rendhagyó angolórán vehettek részt a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 10. A osztályának tanulói. Ezen a napon a gyerekek a Don Bosco Sportközpont előterében gyülekeztek, ott várták szaktanárukat, Almási Gáborné Fóris Juditot.

A formabontó órát azért rendezték, hogy a tanulók megismerkedjenek a Katolikus Karitász munkájával, hiszen a Don Bosco Sportközpont előcsarnokában december 7-ig látható egy kiállítás, mely gazdag képanyaggal, dokumentumokkal szemléltetve a szervezet történetét, múltját, jelenét foglalja össze, kiemelkedő hangsúlyt fektetve a kazincbarcikai szervezet munkájára, tevékenységére.

A kiállítás megtekintése előtt Begov Ferencné, a helyi karitász vezetője tartott rövid előadást a tanulóknak, melynek során megismerkedhettek a szervezet múltjával és jelenével. Előadását személyes példákkal is szemléltette, átélhetőbbé, érzékletesebbé téve a száraz tényeket, adatokat. Felhívta a tanulók figyelmét az adakozás fontosságára, mely nemcsak az anyagiakat jelenti, hanem azt is, hogy szenteljünk figyelmet, időt az arra rászorulóknak, például az időseknek, betegeknek, és megemlítette azt is, hogy az ötven óra közösségi szolgálat teljesítésére kiváló lehetőségeket nyújt a szervezet.

A kiállítás megtekintése után különböző feladatok keretében került sor a kiállított anyag angol nyelvű feldolgozására. Így többek közt készültek képleírások; páros munkában összegyűjtötték, majd rangsorolták a társadalmi problémákat; érvelniük kellett, hogy miért éppen ezeket a problémákat említik, és melyik miért szerepel éppen azon a helyen a rangsorban. A rendhagyó angolóra a későbbi szóbeli nyelvvizsgára való felkészülést is szolgálta.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria