Rózsafüzér társulat alakult az Eszterházy Károly Egyetemen

Hazai – 2017. április 25., kedd | 11:29

Az Egri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szokásos keddi katekézise keretében április 4-én megalakult az Eszterházy Károly Egyetem rózsafüzér társulata.


Lorenzo Lotto: Rózsafüzér Királynője, 1539

Az Egri Főegyházmegyében a fatimai jelenések századik évfordulója kapcsán Ternyák Csaba érsek újévi körlevelében arra kérte a lelkipásztorokat, hogy hozzanak létre új rózsafüzér társulatokat az egyházközségekben és az iskolákban. Ezen felhívásnak eleget téve alapították meg az Eszterházy Károly Egyetem rózsafüzér társulatát.

Az április 4-i katekézis alkalmával Füleczki István egyetemi lelkész kiosztotta a rózsafüzértitkokat azoknak a hallgatóknak, akik vállalták, hogy napi egy tized rózsafüzért elimádkoznak egy adott szándékra. Az ünnepélyesen kiosztott imalapokat Maksó Péter diakónus áldotta meg.

Az első hónapban az egyetem hallgatóiért imádkoznak a társulat tagjai. Az április elején megalakult imacsoporthoz azóta már többen is csatlakoztak az egyetemisták közül.

A lelkészségi tagok és az egri Segítő Szűz Mária Főiskolai Leánykollégium hallgatói alkotják jelenleg a rózsafüzér társulatot, de minden hallgatót szívesen várnak és fogadnak, akik ilyen módon is terjeszteni szeretnék a máriás lelkületet és imádkoznának a minden hónapban változó imaszándékokra.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Wga.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria