Sepe bíboros Kirill pátriárkával találkozik Moszkvában

Kitekintő – 2014. április 22., kedd | 15:43

A nápolyi bíboros érsek április 22-én, kedden megkezdte moszkvai látogatását, amelynek során találkozik Kirill orosz ortodox pátriárkával – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

Crescenzio Sepe bíboros 50 zarándok és számos pap kíséretében érkezett az orosz fővárosba. Nem első alkalommal jár Moszkvában. 2008-ban, első útja során találkozott II. Alekszij pátriárkával, 2007-ben pedig Nápolyban Kirill metropolitával, akinek átadta a város egy templomának kulcsait, amelyet a nápolyi egyházmegye ajándékozott az orosz ortodox egyháznak. 

Sepe bíboros 2006-ban lett Nápoly érseke. Pasztorális tevékenysége során mindig is fejlesztette a kultúra- és vallásközi párbeszédet. 2007-ben nagy ima- és béketalálkozóra került sor a dél-olasz városban, amelyen jelen voltak a világ vallási vezetői a Sant’Egidio Közösség szervezésében.

Mostani moszkvai látogatása alkalmával Sepe bíboros Kirill pátriárkának ajándékoz egy terrakotta szobrot, amely Szent Januáriuszt, Nápoly védőszentjét ábrázolja, aki kezében tartja az evangéliumot, amelyen két ampulla nyugszik.

Magyar Kurír