Sikerrel ért véget az adventi udvar jótékonysági gyűjtése Székesfehérváron

Hazai – 2011. február 4., péntek | 10:22

Összesen 2 millió 990 ezer forint gyűlt össze 13 nap alatt a Székesfehérvári Püspökség idén ötödik alkalommal megrendezett Adventi udvari jótékonysági vásárában azzal a céllal, hogy támogassák a fogyatékkal élők civil szervezeteit, valamint rászoruló családokat, tehetséges fiatalok tanulmányait.

Minden várakozást felülmúlt az érdeklődés, különösen a civil szervezetek által foglalkoztatott sérült emberek kézműves munkái és a saját készítésű termékek iránt, amelyeket a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ fiataljai bocsátották áruba.

A sajtó munkatársai előtt adta át február 3-án Spányi Antal székesfehérvári püspök és Vasvári Csaba a Vörösmarty Színház igazgatója, Baráth István a VTCD Kompaktlemez-gyártó Kft. cégvezetője a püspökség és a színház közös adventi kiadványából származó adományokat. A közgyűlés elnöke megköszönte a példaértékű összefogást és minden kezdeményezést, amellyel a nehézségekkel küzdő szociális intézményeket támogatják. A Gyermekvédelmi Központ igazgatónője bemutatta azokat a fiatalokat, akik intézményükön keresztül tanulmányi támogatásban részesülnek a befolyt összegből.

A püspökség által szervezett adventi gyűjtés első alkalommal nyújtott tanulmányi támogatást kiváló tanulmányi eredményeket elérő és szociálisan hátrányos helyzetű fiataloknak. A támogatás célja, hogy megkönnyítse a jól tanuló, de nehéz szociális helyzetben lévő diákok tanulmányainak befejezését, vagy éppen segítséget nyújtson egy szakképzés elsajátításához, ösztönözze a tanulást.

Az átadási ünnepségről és az összegyűlt adományokról részletesebben itt olvashat.

Fényképek: Pestiné Paics Marianna

Székesfehérvári Egyházmegye/Magyar Kurír

(tzs)