Szent Anna búcsút ünnepeltek Nicken

2017. augusztus 3. csütörtök 16:12

Július 30-án, vasárnap tartották a Vas megyei Nicken a Szent Anna-búcsút. A nap szentmisével kezdődött, majd kulturális programok következtek.

Szent Annának és Szent Joachimnak, a nagyszülők patrónusának ünnepéhez kapcsolódóan a nicki búcsúi szentmisén a település két legidősebb lakóját, a 97 éves Kéri Jánosnét és a 92 éves Gazdag Józsefet is felköszöntötték, akik ebben a hónapban ünnepelték születésnapjukat. A szentmise után az egykori iskolaépületben kiállítás nyílt Iványiné Nagy Kinga művészien hajtogatott könyveiből.

A búcsú délutáni programja Szent Anna-litániával kezdődött a templomban. A kulturális események sora a vámoscsaládi Hársfavirág kórus koncertjével kezdődött, akik később tréfás kalapos táncot is előadtak. Németh Dóra nyolcadik osztályos tanuló saját, Szent Anna ünnepére írt versét szavalta el, majd régi búcsúi énekeket adott elő Keszey Antal és Horváth Csaba. A helyi Fergeteg táncegyüttes nagy sikere után a sárvári Herpenyő népzenei együttes mutatkozott be.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-torinoi-lepel-kutatoja-megbizhatatlan-vizsgalat-amely-szerint-nehany-verfolt-nem-eredet
A torinói lepel kutatója: Megbízhatatlan a vizsgálat, amely szerint néhány vérfolt nem eredeti

Emanuela Marinelli, a római La Sapienza egyetem professzora, világhírű lepelkutató szerint minden tudományos alapot nélkülöz az a vizsgálatsor, amely hamisnak találta a Jézus halotti leplén található vérfoltok felét.

16:07
latogatoban-szent-istvan-bazilika-harangtornyaiban
Csak a háborúkban hallgattak el... – Látogatóban a Szent István-bazilika harangtornyaiban

A kereszténység egyik ősi vallási jelképe, szakrális tárgya a harang. Harang zúg ünnepekkor, a gyász idején, messzire szólt a félrevert harang tűz vagy árvíz esetén, s még ma is harangszó hívja szentmisére az embereket.

2018. július 18. szerda