Szent Anna búcsút ünnepeltek Nicken

2017. augusztus 3. csütörtök 16:12

Július 30-án, vasárnap tartották a Vas megyei Nicken a Szent Anna-búcsút. A nap szentmisével kezdődött, majd kulturális programok következtek.

Szent Annának és Szent Joachimnak, a nagyszülők patrónusának ünnepéhez kapcsolódóan a nicki búcsúi szentmisén a település két legidősebb lakóját, a 97 éves Kéri Jánosnét és a 92 éves Gazdag Józsefet is felköszöntötték, akik ebben a hónapban ünnepelték születésnapjukat. A szentmise után az egykori iskolaépületben kiállítás nyílt Iványiné Nagy Kinga művészien hajtogatott könyveiből.

A búcsú délutáni programja Szent Anna-litániával kezdődött a templomban. A kulturális események sora a vámoscsaládi Hársfavirág kórus koncertjével kezdődött, akik később tréfás kalapos táncot is előadtak. Németh Dóra nyolcadik osztályos tanuló saját, Szent Anna ünnepére írt versét szavalta el, majd régi búcsúi énekeket adott elő Keszey Antal és Horváth Csaba. A helyi Fergeteg táncegyüttes nagy sikere után a sárvári Herpenyő népzenei együttes mutatkozott be.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-nem-lehet-megorizni-az-egyhaz-tanitasat-annak-tovabbfejlesztese-nelkul
Ferenc pápa: Nem lehet megőrizni az Egyház tanítását annak továbbfejlesztése nélkül!

Október 11-én a Szentatya jelentős beszédet intézett az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett találkozó résztvevőihez a vatikáni szinódusi teremben. Hangsúlyozta az egyház hagyományának dinamikus, élő jellegét, és kiemelte a tanfejlődést a halálbüntetés kérdésében.

2017. október 16. hétfő
itt-talalkozo-leanyfalun
Idén is Leányfalun szervezték meg az állandó diakónusok találkozóját

Október 12. és 14. tartották a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik, a diakonátus iránt érdeklődők ITT (Imádság, Tanulás, Találkozás) találkozóját és továbbképzését a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. A szombati szentmise főcelebránsa és szónoka Erdő Péter bíboros volt.

2017. október 16. hétfő