Szent Anna búcsút ünnepeltek Nicken

2017. augusztus 3. csütörtök 16:12

Július 30-án, vasárnap tartották a Vas megyei Nicken a Szent Anna-búcsút. A nap szentmisével kezdődött, majd kulturális programok következtek.

Szent Annának és Szent Joachimnak, a nagyszülők patrónusának ünnepéhez kapcsolódóan a nicki búcsúi szentmisén a település két legidősebb lakóját, a 97 éves Kéri Jánosnét és a 92 éves Gazdag Józsefet is felköszöntötték, akik ebben a hónapban ünnepelték születésnapjukat. A szentmise után az egykori iskolaépületben kiállítás nyílt Iványiné Nagy Kinga művészien hajtogatott könyveiből.

A búcsú délutáni programja Szent Anna-litániával kezdődött a templomban. A kulturális események sora a vámoscsaládi Hársfavirág kórus koncertjével kezdődött, akik később tréfás kalapos táncot is előadtak. Németh Dóra nyolcadik osztályos tanuló saját, Szent Anna ünnepére írt versét szavalta el, majd régi búcsúi énekeket adott elő Keszey Antal és Horváth Csaba. A helyi Fergeteg táncegyüttes nagy sikere után a sárvári Herpenyő népzenei együttes mutatkozott be.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-toltsd-meg-szivem-fenyeddel-rekordkiserlet-lesz-nemzetkozi-eucharisztikus-kongressz
„Töltsd meg szívem fényeddel!” – Rekordkísérlet lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson

Sajtótájékoztatót tartottak december 14-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) budapesti székházában, amely egy rövid időutazást is magában foglalt.

2017. december 14. csütörtök
europa-jovojerol-rendeztek-konferenciat-sapientia-foiskolan
Európa jövőjéről rendeztek konferenciát a Sapientia főiskolán

„Új közös Európánk” címmel rendezett konferenciát december 14-én a Sapientia főiskolán a Barankovics István Alapítvány és az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja.

2017. december 14. csütörtök