Szent Anna búcsút ünnepeltek Nicken

2017. augusztus 3. csütörtök 16:12

Július 30-án, vasárnap tartották a Vas megyei Nicken a Szent Anna-búcsút. A nap szentmisével kezdődött, majd kulturális programok következtek.

Szent Annának és Szent Joachimnak, a nagyszülők patrónusának ünnepéhez kapcsolódóan a nicki búcsúi szentmisén a település két legidősebb lakóját, a 97 éves Kéri Jánosnét és a 92 éves Gazdag Józsefet is felköszöntötték, akik ebben a hónapban ünnepelték születésnapjukat. A szentmise után az egykori iskolaépületben kiállítás nyílt Iványiné Nagy Kinga művészien hajtogatott könyveiből.

A búcsú délutáni programja Szent Anna-litániával kezdődött a templomban. A kulturális események sora a vámoscsaládi Hársfavirág kórus koncertjével kezdődött, akik később tréfás kalapos táncot is előadtak. Németh Dóra nyolcadik osztályos tanuló saját, Szent Anna ünnepére írt versét szavalta el, majd régi búcsúi énekeket adott elő Keszey Antal és Horváth Csaba. A helyi Fergeteg táncegyüttes nagy sikere után a sárvári Herpenyő népzenei együttes mutatkozott be.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-pio-atya-kegyhelyen-mindenki-csodalja-de-hanyan-kovetik
Ferenc pápa Pió atya kegyhelyén: Mindenki csodálja, de hányan követik?

Március 17-én délelőtt a Szentatya San Giovanni Rotondóban mutatott be szentmisét Pietrelcinai Szent Pió atya, a világhírű kapucinus szerzetes stigmái megjelenésének századik és halálának ötvenedik évfordulója alkalmából. Ebben a városban hunyt el Pió atya 1968-ban.

07:33
hozzad-menekszunk-edes-jo-anyank-hivek-zarandoklata-konnyezo-szuzanyanal
Hozzád menekszünk, édes jó Anyánk – hívek zarándoklata a Könnyező Szűzanyánál

Szentmisével kezdődött meg a hívek zarándoklata Győrben Könnyező Szűzanya búcsúnapján, március 17-én. Böjte Csaba adta útravalóval indult, zenés áhítattal, elhunyt zarándokokért és a zarándokok elhunyt hozzátartozóiért felajánlott szentmisével, szentségimádással, virrasztással folytatódott a búcsú.

2018. március 17. szombat