Szent Anna búcsút ünnepeltek Nicken

2017. augusztus 3. csütörtök 16:12

Július 30-án, vasárnap tartották a Vas megyei Nicken a Szent Anna-búcsút. A nap szentmisével kezdődött, majd kulturális programok következtek.

Szent Annának és Szent Joachimnak, a nagyszülők patrónusának ünnepéhez kapcsolódóan a nicki búcsúi szentmisén a település két legidősebb lakóját, a 97 éves Kéri Jánosnét és a 92 éves Gazdag Józsefet is felköszöntötték, akik ebben a hónapban ünnepelték születésnapjukat. A szentmise után az egykori iskolaépületben kiállítás nyílt Iványiné Nagy Kinga művészien hajtogatott könyveiből.

A búcsú délutáni programja Szent Anna-litániával kezdődött a templomban. A kulturális események sora a vámoscsaládi Hársfavirág kórus koncertjével kezdődött, akik később tréfás kalapos táncot is előadtak. Németh Dóra nyolcadik osztályos tanuló saját, Szent Anna ünnepére írt versét szavalta el, majd régi búcsúi énekeket adott elő Keszey Antal és Horváth Csaba. A helyi Fergeteg táncegyüttes nagy sikere után a sárvári Herpenyő népzenei együttes mutatkozott be.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
eger-diszpolgara-lett-ternyak-csaba-egri-ersek
Eger díszpolgára lett Ternyák Csaba egri érsek

Augusztus 20-án Eger városi ünnepségén díszpolgári címet kapott Ternyák Csaba egri érsek, a főegyházmegye 81. főpásztora, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának tagja.

2017. augusztus 21. hétfő
megteresre-es-megujulasra-hivott-veres-andras-budapesten-allamalapito-szent-kiralyunk-unnepen
Megtérésre és megújulásra hívott Veres András Budapesten államalapító szent királyunk ünnepén

Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét augusztus 20-án, államalapító Szent István királyunk ünnepén Budapesten, a Szent István-bazilika előtti zsúfolásig megtelt téren. A szentmise szónoka Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke volt.

2017. augusztus 20. vasárnap