Szentségimádás a papokért és a lelki anyaság hivatásáért

Megjelent a kiadvány magyar fordítása

2010. április 30. péntek 11:14

A papokért vállalt lelki anyaság alig ismert hivatás. Ebből fakadóan kevesen értik, és még kevesebben élik, pedig igen nagy a jelentősége. Ez a hivatás lelkileg igen termékeny, még ha gyümölcsei gyakran rejtve is maradnak a felületes szemlélő előtt.

II. János Pál pápa meg volt győződve ennek fontosságáról, ezért létesített kolostort a Vatikánban, ahol apácák imádkoznak a mindenkori pápa szándékaiért. A Kléruskongregáció jóvoltából egy olyan kiadványt vehet kezébe az olvasó, melyben a gyümölcsök is megtapasztalhatók.

„Ajánlom ezt a füzetet azok figyelmébe, akik számára fontos, hogy legyenek jó papjaink, akik szolgálatukkal jelenvalóvá teszik Krisztust a világban. Olvassuk és elmélkedjük át ezeket a történeteket és tanúságtételeket, érezzük meg bennük saját hivatásunk szépségét, és adjunk hálát azért a sok-sok imádkozó lélekért, akiknek mi magunk is köszönhetjük hivatásunkat. Bátorítok és hívok minden krisztushívőt, hogy imájával támogassa a papokat hivatásuk teljesítésében!" (Részlet Erdő Péter bíboros, prímás, érsek előszavából)

Megrendelhető a magyar kiadónál, 750 Ft + postaköltség áron.

Cím: Missio Christi Alapítvány
Tel/Fax: 06-1/877-4801
info[kukac]missiochristi.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
laszlo-kiralyt-nepunk-aldja-eloesti-vesperast-imadkoztak-gyori-dunakapu-teren
László királyt népünk áldja: Előesti vesperást imádkoztak a győri Dunakapu téren

Veres András győri megyéspüspök vezetésével imádkoztak előesti vesperást a Dunakapu téren felállított szabadtéri színpadon Győrben június 26-án, a Szent László-napok keretében.

2017. június 26. hétfő
-legyunk-az-ur-elofutarai-ternyak-csaba-matrafureden-keresztelo-szent-janos-unnepen
„Legyünk az Úr előfutárai!” – Ternyák Csaba Mátrafüreden, Keresztelő Szent János ünnepén

Az 1710–13-as pestisjárvány emlékét felidéző mátrafüredi Bene-búcsún június 25-én Ternyák Csaba egri érsek megáldotta a 250 éves, nemrég felújított Keresztelő Szent János-kápolnát.

2017. június 26. hétfő