Szentségimádás a papokért és a lelki anyaság hivatásáért

Megjelent a kiadvány magyar fordítása

2010. április 30. péntek 11:14

A papokért vállalt lelki anyaság alig ismert hivatás. Ebből fakadóan kevesen értik, és még kevesebben élik, pedig igen nagy a jelentősége. Ez a hivatás lelkileg igen termékeny, még ha gyümölcsei gyakran rejtve is maradnak a felületes szemlélő előtt.

II. János Pál pápa meg volt győződve ennek fontosságáról, ezért létesített kolostort a Vatikánban, ahol apácák imádkoznak a mindenkori pápa szándékaiért. A Kléruskongregáció jóvoltából egy olyan kiadványt vehet kezébe az olvasó, melyben a gyümölcsök is megtapasztalhatók.

„Ajánlom ezt a füzetet azok figyelmébe, akik számára fontos, hogy legyenek jó papjaink, akik szolgálatukkal jelenvalóvá teszik Krisztust a világban. Olvassuk és elmélkedjük át ezeket a történeteket és tanúságtételeket, érezzük meg bennük saját hivatásunk szépségét, és adjunk hálát azért a sok-sok imádkozó lélekért, akiknek mi magunk is köszönhetjük hivatásunkat. Bátorítok és hívok minden krisztushívőt, hogy imájával támogassa a papokat hivatásuk teljesítésében!" (Részlet Erdő Péter bíboros, prímás, érsek előszavából)

Megrendelhető a magyar kiadónál, 750 Ft + postaköltség áron.

Cím: Missio Christi Alapítvány
Tel/Fax: 06-1/877-4801
info[kukac]missiochristi.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
keletrol-jon-lux-nyugatrol-luxus-kiss-rigo-laszlo-magyar-puspokok-ad-limina-latogatasarol
Keletről jön a lux, nyugatról a luxus – Kiss-Rigó László a magyar püspökök ad limina látogatásáról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20. és 24. között ad limina látogatáson vesznek részt Rómában. A küldöttség tagjaként Rómában tartózkodó Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a Vatikáni Rádió magyar adásában beszélt eddigi tapasztalatairól, élményeiről.

14:28
ferenc-papa-misen-belepunk-golgota-esemenyeibe-es-nem-szinieloadasra-megyunk
Ferenc pápa: A misén belépünk a Golgota eseményeibe, és nem színielőadásra megyünk!

A Szentatya november 22-én folytatta katekéziseit a szentmiséről. A mise emlékezet jellegéről elmélkedett, a szentmise ugyanis Krisztus húsvéti misztériumának emlékezete.

2017. november 22. szerda