Szentszéki közlemény Battista Ricca prelátusi kinevezéséről a IOR élére

2013. június 17. hétfő, 13:36

Szombat délben Federico Lombardi jezsuita, szentszéki szóvivő közleményben adta hírül, hogy a IOR, a Vatikáni Pénzintézet Bíborosi Felügyeleti Bizottsága - a Szentatya jóváhagyásával - Battista Mario Salvatore Riccát „ad interim” ideiglenes megbízatással kinevezte a Vatikáni Pénzintézet prelátusává.

A közlemény pontosítja, hogy Battista Ricca prelátus titkári minőségben irányítja majd a Bíborosi Bizottság találkozóit és asszisztál a Felügyeleti Bizottság tanácskozásain az intézmény szabályai szerint.

Battista Ricca prelátus 1956-ban született az észak-olasz Brescia környékén, jelenleg az Államtitkárság első csoportjának szolgálatában a Diplomáciai Szolgálat tagja, a Szent Márta-ház, a VI. Pál-nemzetközi ház, a Római papi ház és a Szent Benedek-ház igazgatója. Mint ismeretes – jegyzi meg a szentszéki közlemény – a megelőző prelátus ebben a tisztségben 2006 és 2011 között Piero Poppo volt, aki jelenleg Kamerunban és az Egyenlítői Guineában teljesít nunciusi szolgálatot.

Ernst von Freyberg közelmúltban történt elnöki és Battista Ricca mostani prelátusi kinevezésével a Bíborosi Bizottság betöltötte a IOR szabályzata szerinti két legfontosabb pozíciót, melyek régóta üresek voltak. Battista Ricca kinevezése azonnali hatályú – zárul a szentszéki közlemény.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő