Szerelmes farsang a szatmárnémeti nyugdíjasklubban

Kishírek – 2019. február 15., péntek | 14:52

A Szatmári Egyházmegyei Caritas szatmárnémeti Reménység központjába járó nyugdíjasok február 12-én egyszerre ünnepelték a farsangot és a szerelmesek napját.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A rendezvényt Hauler Magdolna intézményvezető nyitotta meg, majd sorra felkonferálta a mulatságos, meghökkentő, őszinte kacajra fakasztó figurákat: köztük az újságárust, a katicabogarat, az éjszakát és a diszkókirálynőt. A központ néhány tagja egy-egy rövid színjátékot adott elő. A jelmezes felvonulást egy titokzatos figura felbukkanása zárta: a negyedik testőré, akit Román János Caritas-vezérigazgató alakított, osztozva a klubtagok örömében.

A Reménység idősközpontba sok nyugdíjas házaspár jár, olyanok is, akik e klubban találtak egymásra. A Bálint-nap, a szerelmesek ünnepe ezért is kiemelt jelentőségű esemény minden évben a klubtagok számára.

Az idei Bálint-napon szerelmes nótákat, majd a szerelmesek táncát adták elő vállalkozó kedvű klubtagok. Nem feledkeztek meg a februárban születésnapjukat ünneplő társaikról sem, akik egy-egy szál virágot kaptak.

A szerelem Isten ajándéka: a Reménység klub nyugdíjasai igyekeznek minél tovább örülni neki. A megújulás, az újrakezdés minden ember életében fontos, az idősek esetében, akik sokszor érzik úgy, hogy minden újabb életév egy ajándék, még inkább – fogalmaz összefoglalójában Palincas Erika.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Palincas Erika

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria