Szerelmes farsang a szatmárnémeti nyugdíjasklubban

2019. február 15., péntek | 14:52

A Szatmári Egyházmegyei Caritas szatmárnémeti Reménység központjába járó nyugdíjasok február 12-én egyszerre ünnepelték a farsangot és a szerelmesek napját.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A rendezvényt Hauler Magdolna intézményvezető nyitotta meg, majd sorra felkonferálta a mulatságos, meghökkentő, őszinte kacajra fakasztó figurákat: köztük az újságárust, a katicabogarat, az éjszakát és a diszkókirálynőt. A központ néhány tagja egy-egy rövid színjátékot adott elő. A jelmezes felvonulást egy titokzatos figura felbukkanása zárta: a negyedik testőré, akit Román János Caritas-vezérigazgató alakított, osztozva a klubtagok örömében.

A Reménység idősközpontba sok nyugdíjas házaspár jár, olyanok is, akik e klubban találtak egymásra. A Bálint-nap, a szerelmesek ünnepe ezért is kiemelt jelentőségű esemény minden évben a klubtagok számára.

Az idei Bálint-napon szerelmes nótákat, majd a szerelmesek táncát adták elő vállalkozó kedvű klubtagok. Nem feledkeztek meg a februárban születésnapjukat ünneplő társaikról sem, akik egy-egy szál virágot kaptak.

A szerelem Isten ajándéka: a Reménység klub nyugdíjasai igyekeznek minél tovább örülni neki. A megújulás, az újrakezdés minden ember életében fontos, az idősek esetében, akik sokszor érzik úgy, hogy minden újabb életév egy ajándék, még inkább – fogalmaz összefoglalójában Palincas Erika.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Palincas Erika

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: időskor
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap