Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Hazai – 2018. január 16., kedd | 20:28

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

Január 20-i képzési napunk az első kérdésre igennel válaszolóknak szól, hogy elérjék a második kérdésre igennel felelőket.

Az Alpha kurzus napjaink egyik leghatékonyabb missziós módszere, amely öt kontinens sok millió lakójához vitte közel az evangéliumot. A tizenegy hetes Alpha tanfolyam a keresztény élet gyakorlatába vezeti be a résztvevőket, akiknek nagy része megmarad a meghívó közösségben, gyülekezetben.

Egynapos képzésünk bemutatja az Alpha kurzus tartásának alapelveit és gyakorlatát. Szó lesz arról, hogy mi történik az Alpha után, és hogyan tegyük hatékonyabbá a közösségünkben folyó kurzust. Megvizsgáljuk, hogyan kerülhetjük el a kurzuson leggyakrabban elkövetett hét hibát, és számos módját megismerhetjük annak, hogyan hívjunk vendégeket a tanfolyamra. Képzési napunk elvégzésével és a módszertani anyagok áttanulmányozásával egy néhány fős csapat már képes önállóan megszervezni a kurzust. (Ezért érdemes többen jönni egy adott helyről.) Azoknak a közösségeknek pedig, amelyek még nem ismerik az Alphát, szeretnénk ízelítőt adni belőle.

A rendezvény január 20-án 9 órától 17.45-ig tart, helyszíne: Kanter Károly Felnőttképzési Intézet (Budapest III., Kórház utca 37.).

Részletek és jelentkezés:
http://regisztracio.alpha.org.hu

Esemény a Facebookon:
https://www.facebook.com/events/155233765102712/

Két éve kampány indult az Alpha-kurzusok megismertetéséért, melynek Bear Grylls, a túlélőműsorairól híres televíziós személyiség volt az egyik reklámarca; a kampány hatására számos kurzus indult. 

„Nagyon, iszonyatosan megtanultam, hogy szükségem van a hitemre, hogy nem vagyok elég erős magamban. Minden napot próbálok azzal kezdeni, hogy letérdelek, és azt mondom: »Uram, Jézus, nem mennek rendben a dolgok, és aggódom a mai nap miatt. Én mindent bele fogok adni, de segíteni fogsz, ugye?« Ennél soha nem bonyolítom jobban. Valószínűleg nem járok eleget templomba, de a hitem biztos, erős tartóoszlop az életemben, és a családunkat összetartó erő” – mondja Bear Grylls vallomásában.

A túlélőműsorokból ismert televíziós személyiség még elmondta: szeretett és példaképnek tekintett édesapja elvesztését igazán mélyvízbe dobásnak érezte. Ebben a nehéz időszakban kezdtek bele egy Alpha-kurzusba feleségével, melyről így nyilatkozott: „Nyugodt, ellazult stílusban segített felfedezni a nagy kérdéseket. A családunkat nagyon kedves, nyugodt hittel ajándékozta meg, ami roppant erősnek bizonyult.”

Forrás és fotó: Füzes Ádám/Óbudai Alpha

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria