Templombúcsút tartottak Detroitban

2013. szeptember 19. csütörtök 12:03

Szeptember 15-én hálaadó szentmise keretében emlékeztek a detroiti magyar Szent Kereszt-plébániatemplom felszentelésének évfordulójára.

A templomot 1925. szeptember 20-án Michael Gallagher detroiti püspök szentelte fel. Erről az eseményről is megemlékezett Kiss G. Barnabás ferences plébános, aki szentbeszédében, a Szent Kereszt megtalálásának történetét felidézve, arra bíztatta híveit, hogy emeljék magasba a keresztet, vállalva a napi kereszthordozást.

A templombúcsú újabb alkalmat adott a jelenlevőknek, hogy emlékezzenek a múltra, ünnepeljék a jelent, és bizalommal tekintsenek a jövőbe. A szülőhazától távol, a hit évében a szentmise ünneplése újabb megtartó és összetartó erőt jelentett a közösségnek.

A szentmisében ősi magyar énekek hangzottak fel. A liturgia végén gyermekek, fiatalok és felnőttek meghatódva fejezték ki tiszteletüket Jézus keresztjének ereklyéje előtt – írta tudósításában Kiss G. Barnabás OFM, a Külföldi Katolikus Magyar Lelkipásztori Szolgálat észak-amerikai delegátusa.

A szentmise után a Márton Áron nagyteremben több száz hívő folytatta a búcsúi ünneplést. Az ünneplés során került sor Ligeti Angelus ferences kitüntetésére.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15