Templombúcsút tartottak Detroitban

2013. szeptember 19. csütörtök 12:03

Szeptember 15-én hálaadó szentmise keretében emlékeztek a detroiti magyar Szent Kereszt-plébániatemplom felszentelésének évfordulójára.

A templomot 1925. szeptember 20-án Michael Gallagher detroiti püspök szentelte fel. Erről az eseményről is megemlékezett Kiss G. Barnabás ferences plébános, aki szentbeszédében, a Szent Kereszt megtalálásának történetét felidézve, arra bíztatta híveit, hogy emeljék magasba a keresztet, vállalva a napi kereszthordozást.

A templombúcsú újabb alkalmat adott a jelenlevőknek, hogy emlékezzenek a múltra, ünnepeljék a jelent, és bizalommal tekintsenek a jövőbe. A szülőhazától távol, a hit évében a szentmise ünneplése újabb megtartó és összetartó erőt jelentett a közösségnek.

A szentmisében ősi magyar énekek hangzottak fel. A liturgia végén gyermekek, fiatalok és felnőttek meghatódva fejezték ki tiszteletüket Jézus keresztjének ereklyéje előtt – írta tudósításában Kiss G. Barnabás OFM, a Külföldi Katolikus Magyar Lelkipásztori Szolgálat észak-amerikai delegátusa.

A szentmise után a Márton Áron nagyteremben több száz hívő folytatta a búcsúi ünneplést. Az ünneplés során került sor Ligeti Angelus ferences kitüntetésére.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ahova-az-eg-mostanaban-tobbszor-is-lehajolt-megaldottak-mosonmagyarovari-hospice-hazat
Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

2018. november 12. hétfő
-jezus-hogy-ne-fazzon-varga-laszlo-pannonhalman
„Jézus hogy ne fázzon” – Szent Márton ünnepe diákokkal és Varga László püspökkel Pannonhalmán

Varga László kaposvári megyéspüspök november 11-én, vasárnap a Szent Márton-napok vendége volt Pannonhalmán: előadást tartott, és ő mondta az ünnepi mise prédikációját.

2018. november 12. hétfő