Tiszteletbeli kanonoki és prebendáriusi címeket adott át a temesvári püspök

Külhoni – 2017. december 18., hétfő | 18:28

Martin Roos temesvári püspök advent 3. vasárnapján, december 17-én az egyházmegye tizenkét kanonokjával együtt végzett vesperást a Szent György-székesegyházban. A szertartáson a püspök öt tiszteletbeli kanonok, illetve két prebendárius címet adományozott az egyházmegye papjainak.

Tiszteletbeli kanonok lett: Kapor János, Dumitrescu Mihail-Titi, Filip Dorin Gyula, Mirciov Sebastian és Bene Tamás. Prebendárius címet kapott: Tomán Zoltán és Bakó László. Az adományozott címekkel a püspök értékelte a lelkipásztorok munkáját, megköszönte lelkiismeretes munkavégzésüket.

Kapor János elmondta, elismerésként fogja fel a tiszteletbeli kanonok címet. A temesvári milleniumi templom plébánosaként naponta élelmet ad rászoruló gyerekeket. Meggyőződése, hogy a kicsik és a rászorulók lelkiismeretes segítése olyan szolgálat, amely Krisztushoz vezet. A cím számára a szolgálat, az odafordulás, a lehajolás értékének elismerése.

Tomán Zoltán prebendárius úgy tekint a címre, mint a püspök hálájának jelére. Kanonokokat helyettesítő pappá vált, aki szolgálni fog a dómban, és részt vesz a káptalani imákon.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Balla Lóránt

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria