Tűnődések II. János Pál pápával

Nézőpont – 2017. október 22., vasárnap | 16:42

Gondolatok a szentatyától a mindennapokra. Egyszerű szavak, melyek által mégis olyan alapvető fogalmakon gondolkodhatunk, mint szeretet, szabadság, igazság, irgalmasság – Szent II. János Pál pápa tanítása szerint.

Tanuljátok a szeretetet – azt a nehéz szeretetet, amelyik nem fut el a szenvedés elől.

Meneküljünk Istenhez Krisztus által!

Krisztus a kereszten a szeretet erejével vonz. Soha nem szabad elválni a kereszttől!

Krisztus irgalmas, de egyszersmind hajthatatlan. Néven nevezi a jót és a rosszat, egyezség és megalkuvás nélkül, de mindig kész a bocsánatra! Aki szereti Krisztust, megtartja parancsait.

Ne féljetek szentnek lenni! A szent élet a legegyszerűbb út, melyet követve föl tudjuk fogni az igazság szépségét és Isten szeretetének szabadító erejét.

Krisztus arcát szemléljétek! Tanulmányozzátok Krisztust! Ne szűnjetek Tőle tanulni! Benne valóban megtalálható a bölcsesség és értelem kimeríthetetlen kincsestára.

A lélek az a „rés”, az a nyitottság, amelyen keresztül az emberi lény a végtelenre tapad, az abszolút felé nyit. Ez a nyitottság nem más, mint a szabadság.

Szabadnak lenni annyit jelent, mint akarni és tudni azt választani, amit választanunk kell, és valóban azt is választani.

Krisztus zörget minden emberi szív ajtaján. A szabadságból akarja előhívni a szeretetet.

Mária a történelem első „tabernákulumává” lett… Azért kaptuk az Eucharisztiát, hogy Máriáéhoz hasonlóan a mi egész életünk is Magnificattá váljon!

Ha a forrást keresed, fölfelé kell haladnod, az árral szemben.

Ne féljetek!


Forrás
Dives in misericordia
Ecclesia de Eucharistia
Veritatis splendor
Keresztutak a Colosseumban a szentatyával (2000)
Római Triptichon
Ne féljetek! – André Frossard és II. János Pál pápa párbeszéde 

Magyar Kurír
(bh)

Kapcsolódó fotógaléria