Új honlap indult Ferenc pápa közelgő dél-koreai útja alkalmából

Ferenc pápa – 2014. július 15., kedd | 19:50

Ferenc pápa augusztus 14. és 18. között látogat Dél-Koreába, ez lesz harmadik nemzetközi utazása – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

Ebben az időszakban tartják ugyanis a VI. ázsiai ifjúsági találkozót, amelynek a daejoni egyházmegye ad otthont. Az alkalomra létrehozott weboldal  egyelőre két nyelven elérhető: koreai nyelven és angolul.

Az érdeklődők számos információt találnak a pápai út eseményeiről és előkészületeiről, az imádságokról és a liturgikus szertartásokról. Bemutatják az alkalomra választott logót és mottót, amelyet Izajás próféta könyvéből vettek: „Kelj föl, ragyogj föl” (Iz 60,1). A logó lángokat és egy csónakot ábrázol.

A választott mottó arra buzdít, hogy keljünk föl, mint a hullámok, és ragyogjunk, mint a láng, hogy bevilágítsuk a földet. Az egész pápai út Izajás próféta szavai köré épül: „Jákob háza, gyertek, járjunk az Úr világosságában!” (Iz 5,2).

Nagy teret szentelnek a honlapon a 124 koreai vértanú boldoggá avatásának is, amelyre augusztus 16-án kerül sor.

Ferenc pápa 25 évvel II. János Pál utazása után látogat el Dél-Koreába. Szent II. János Pál pápa 1989-ben vett részt a Szöulban rendezett 44. nemzetközi eucharisztikus kongresszuson.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria