Új lapot indítottak a piaristák

Megszentelt élet – 2011. június 7., kedd | 15:07

Megjelent a Piaristák MA című tartományi újság első száma, elérhető a piarista iskolákban, templomokban.

A lap beköszöntőjét Labancz Zsolt új tartományfőnök írta, akivel nemrég közöltünk interjút a Magyar Kuríron. Az újság beszámol a magyar rendtartomány, közelebbről a piarista iskolák híreiről, életéről, és Pedro Aguado piarista rendfőnökkel is közöl egy interjút. A lap elolvasható digitálisan is a piarista rend honlapján.

Nacsa Lőrinc, a rend kommunikációs felelőse a Magyar Kurírnak elmondta: tartományi szintű belső rendi lapot hoztak létre, ami egyaránt szól a rendtagoknak, diákoknak, szülőknek, öregdiákoknak, tehát a piarista család minden tagjának. A lappal szeretnék növelni a rend és tevékenysége ismertségét is, de alapvetően belső lapnak szánják, a belső, iskolák közti kapcsolat, kommunikáció erősítése a cél, például hogy tudjanak egymás programjairól a különböző intézmények diákjai. 

A lap gerincét az iskolák maguk által szerkesztett kétoldalas rovatai adják ki, de van a piarista múlttal foglalkozó vagy épp lelkiségi rovat is. A Piaristák MA negyedévente jelenik meg, nem pontosan, hanem egyes alkalmakhoz igazodva, például a rendalapító Kalazanci Szent József ünnepéhez, vagy ahogy az első, mostani szám, a nyári szünet kezdetéhez.

Magyar Kurír