Új lemezen szólal meg a győri székesegyház orgonája

2018. december 3., hétfő | 15:03

Új CD jelent meg a Győri Hittudományi Főiskola (GYHF) Egyházzenei Tanszékének kiadásában „Orgonajáték a győri székesegyházból” címmel. A lemez eladásából befolyt összeggel a hangszer felújítását támogatják.

A felvétel a közelmúltban készült a győri Nagyboldogasszony-székesegyház négymanuálos orgonáján Maróti Gábor zeneszerző, egyházmegyei zeneigazgató közreműködésével, a GYHF Egyházzenei Tanszékének kiadásában. A CD-t a székesegyházban, valamint a Szent László Látogatóközpont árusítóhelyein lehet megvásárolni, a befolyt összegből az orgona felújítását támogatják.

A felvételen angol, francia és német barokk és romantikus művek, valamint az előadó három alkotása hallható. A lemezt bemutató kisfilmben részletek hangoznak el a hatvanperces anyagból. A hangfelvételt és a kisfilmet Benedek András készítette.

Már elérhető az a videó is, melyben Maróti Gábor zeneszerző, egyházmegyei zeneigazgató adventi népénekekhez írt intonációi hallhatók a szerző előadásában. A kották az alábbi linken tölthetők le.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Ács Tamás

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 27.

Útravaló – 2019. május 27.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle