Új munkatársakat neveztek ki a Szentszék Sajtótermébe

2019. január 12. szombat, 18:47

A kommunikációért felelős vatikáni dikasztérium január 11-én jegyzéket adott ki az újonnan kinevezett munkatársakról, akik a Szentszék Sajtótermének munkáját segítik.

Amint azt december 31-én bejelentették, Paolo Ruffini, a Kommunikációs Dikasztérium prefektusa vezetésével elindult a szentszéki sajtóterem új szervezeti felépítésének folyamata, miután a pápa kinevezte az új ideiglenes szentszéki szóvivőt Alessandro Gisotti személyében.

A prefektus január 11-én kinevezte Romilda Ferrautót a szóvivő főtanácsadójává. Ferrauto korábban a Vatikáni Rádió francia szerkesztőségének vezetője és az elmúlt öt szinódus alkalmával a Szentszék Sajtótermének asszisztense volt.

A prefektus kinevezett továbbá két asszisztenst a Szentszék Sajtótermének igazgatója mellé: az amerikai Bernadett M. Reis nővért, aki a Vatikáni Rádió szerkesztője és a rendi elöljárók nemzetközi egyesülete (UISG) kommunikációs bizottságának tanácsadója, valamint a perui Raúl Cabrera Pérezt, a Vatikáni Rádió spanyol műsorának szerkesztőjét, az ifjúság témájáról rendezett püspöki szinódus információs bizottságának munkatársát.

A Szentszék Sajtótermének irodavezetői feladatát ezentúl az amerikai Thaddeus M. Jones látja el, aki a Vatican News portál koordinációs irodájának tagja, korábban pedig a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának hivatalnoka volt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Címkék: média
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd