Újabb street art alkotás született Rómában Ferenc pápáról

Kultúra – 2016. október 20., csütörtök | 15:42

A Maupal néven alkotó római utcai művész „épületbarát” graffitijét csupán fél napon át lehetett látni, azonban fényképeken – szerencsére – rögtön megörökítették.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Maupal, polgári nevén Mauro Pallotta műve volt a két éve nagy sikert arató „Szuperpápa” is, melyet azonban jóval tovább: három napig csodálhattak meg az arra járók. Október 19-én készült művét, melyet egy Vatikánhoz közeli sarki bolt kirakata mellett helyezett el, fél napon belül eltávolították a köztisztasági alkalmazottak.

Az utcai művész papírra készíti alkotásait, melyeket vízzel oldható ragasztóval rögzít a házfalakra, ügyelve arra, hogy ne tegyen kárt a többnyire Róma történelmi városrészeiben található épületekben, melyeket vászonként használ. Tegnap született alkotásának, a létra tetején állva békejeleket rajzoló Ferenc pápának, akit egy svájci gárdista fedez, szintén a Borgo negyedben talált helyet.

Ferenc pápa éppen egy amőbaszerű társasjátékot nyert meg Maupal street art alkotásán: berajzolta a harmadik békejelet, nyújtózkodva, bal kézzel, épphogy elérve a megfelelő helyet. Az absztrakt stratégiai társasjátékban, melyet angolul tic-tac-toe-nak vagy OXO-nak neveznek, természetesen köröket szoktak rajzolni a játékosok, nem békejeleket.

Forrás és fotó: CNSBlog

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria