Újrakoronázták a Fatimai Szűzanya szobrát Balatonfűzfőn

2017. december 15. péntek 14:40

December 7-én, Szeplőtelen Fogantatás főünnepének előestéjén a balatonfűzfői plébániatemplomban mutatott be szentmisét Márfi Gyula veszprémi érsek. A főpásztor a szertartás keretében megáldotta a Fatimai Szűzanya szobrának felújított koronáját és újrakoronázta a szobrot.

A szertartáson Laposa Norbert plébániai kormányzó, valamint Stadler László Dezső koncelebráltak.

Márfi Gyula szentbeszédében a Szűzanya fogantatásának ünnepéről, annak fontosságáról beszélt. Rámutatott: A Szűzanya volt az a talpalatnyi föld a bűnnel elárasztott világon, amely méltó volt arra, hogy fogadja Istennek legszentebb fiát. Itt vetette meg lábát az Úr egy szent helyen, a Szűzanya szíve alatt, és innen indult el világot megváltó útjára. Nekünk, ma élő embereknek nagyon fontos, hogy bűntől szennyezett világunkban, amelynek részesei vagyunk, kérjük a Szűzanya közbenjárását, hogy valamennyire mi magunk is tudjunk Isten gyermekeinek módjára, megtisztult lélekkel élni.

Laposa Norbert plébániai kormányzó megköszönte a rózsafüzér-társulat tagjainak, hogy kezdeményezése mellé álltak, és adományaikkal segítették a korona felújítását. Köszöntötte a balatonfüredi, balatonalmádi, vörösberényi, veszprémi, valamint a filiákból érkezett híveket és örömét fejezte ki, hogy közösen ünnepelhettek.

A szentmise végén Márfi Gyula érsek megáldotta a templomkertben felállított városi betlehemet is.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15